İzmir’de Candan Erçetin Rüzgarı

İzmir’de Candan Erçetin Rüzgarı

Ünlü sanatçı Candan Erçetin, 10. Balkanlılar Halk Dansları Festivali kapsamında konser verdi.

- Ünlü sanatçı Candan Erçetin, 10. Balkanlılar Halk Dansları Festivali kapsamında konser verdi. Balkan göçmeni bir ailenin kızı olduğunu belirten Erçetin, ‘Balkan’ kelimesinin içinde hüznü ve göçleri barındırdığını söyledi. Son günlerde yaşanan olaylara da değinen ünlü sanatçı, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl 10.’su düzenlenen Balkanlılar Halk Dansları Festivali kapsamında ünlü sanatçı Candan Erçetin Gündoğdu Meydanı’nda konser verdi. Konseri izlemeye gelenler arasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da yer aldı. Başkan Kocaoğlu, ünlü sanatçının şarkılarına meydanı dolduran binlerce İzmirliyle birlikte eşlik etti. Erçetin şarkılarıyla hem coşturdu, hem de hüzünlendirdi.

‘Balkan’ kelimesinin içinde göçleri barındırdığını ifade eden ünlü sanatçı, “Göçmen bir ailenin kızı olarak bana sorarsanız, hüznü barındırıyor. Konser tarihi netleştiğinde İzmir’de olacağım için çok mutlu oldum, ‘karşılıklı oynarız’ diye düşündüm. Fakat Türkiye acılı ve zor günlerden geçiyor. Bizim geleneğimizde hüzünde de mutlulukta da birbirimizin yanında olmak vardır. Acılarımızı her bir Türk vatandaşı olarak sadece ve sadece birbirimizi severek ve saygı göstererek giderebiliriz. Yaralarımızı da birlik ve beraberlikle sararız” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.