İzmirde Cumartesi Anneleri’ne Destek Eylemi

İzmir'de Cumartesi Anneleri’ne Destek Eylemi

İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi üyeleri, İstanbul'da eylemlerinde 500. haftaya ulaşan Cumartesi Anneleri'ne destek vermek için oturma eylemi yaptı.

- İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi üyeleri, İstanbul'da eylemlerinde 500. haftaya ulaşan Cumartesi Anneleri'ne destek vermek için oturma eylemi yaptı.

Konak eski Sümerbank önünde bir araya gelen kayıp yakınları ve İHD üyeleri basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada, kayıp ailelerinin adalet talebinin karşılanmadığı öne sürülerek, "Hakikat ve adalet hakkımız yasal güvence altına alınsın. Kayıp öyle bir olaydır ki çok değersiz bir eşyanızı kaybettiğinizde ne yapıyorsunuz. Hep onu kaybettiğiniz yerde ararsınız. Bizler çocuklarımızı, eşlerimizi, yakınlarımızı kaybettik. Bizler ölünceye kadar onları aramaya devam edeceğiz. Devlet ne kadar unutturmaya çalışsa da biz failleri biliyoruz ve ortaya çıkıncaya kadar mücadele edeceğiz. Çocukları katledilen aileler adalet istediklerini haykırıyorlar. Hükümetler, bakanlar, emniyet müdürleri değişse bile çocukların failleri tektir. İzmir'den İstanbul Galatasaray Lisesi önündeki anneleri selamlıyoruz" denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.