İzmir’de Demokrasi İçin Çiftçiler Traktörleri İle Konvoy Yaptı

İzmir’de Demokrasi İçin Çiftçiler Traktörleri İle Konvoy Yaptı

İzmir’in Buca ilçesi köylüleri, Türk Bayraklarıyla donattıkları yaklaşık 100 traktörle konvoy yapıp, demokrasi turu attı. Çiftçiler, vatana ve millete sahip çıkacaklarını belirterek darbecileri kınadı...

İzmir’in Buca ilçesi köylüleri, Türk Bayraklarıyla donattıkları yaklaşık 100 traktörle konvoy yapıp, demokrasi turu attı. Çiftçiler, vatana ve millete sahip çıkacaklarını belirterek darbecileri kınadı.

AK Parti Buca ilçe teşkilatının organizasyonunda başta Buca’nın Kaynaklar Köyü olmak üzere birçok köyden çiftçinin katılımı ile ‘Demokrasiye sahip çıkıyoruz, darbeleri istemiyoruz’ etkinliği düzenlendi. Köylülerden oluşan yaklaşık 100 traktör konvoyu, Kaynaklar Köyü’nden Buca merkeze kadar traktörlere asılı Türk Bayrakları ile korna çalarak dolaştı. Yolda traktör konvoyunu gören vatandaşlar ise alkışlarla destek verdi.

Demokrasiye sahip çıktılar

Konvoy sonrasında konuşan AK Parti İzmir eski milletvekili Rıfat Sait; ‘’Bugün Buca’nın Kaynaklar Köyü başta olmak üzere, köylerimizdeki çiftçilerimizle beraber güzel bir etkinlik yaptık. Atatürk’ün dediği gibi, ‘Köylü, ulusun efendisidir’. Ve bu milletin efendisi ile beraber, darbeye hayır diyoruz ve demokrasiye sahip çıkıyoruz. İnşallah bir daha böyle şeyler olmasın, bu millet bu darbeleri bir daha yaşatmayacak’’ dedi.

AK Parti Buca İlçe Başkanı Neşat Arslan ise, ‘’15 Temmuz akşamı Türkiye bir felaketin eşiğinden döndü. Yüce Türk milletli; köylüsü ile esnafı ile bir birlik oldu. Ve o gece darbeye karşı canını siper ederek, tankların önünde, tüfeklerin önünde durdu’’ dedi.

Köylüler darbeye ‘hayır’ dedi

Traktör konvoyuna katılan köylülerden Şükrü Kabakçı, ’’Birlik ve beraberlik için buradayız. Her zaman bayrağımıza sahip çıkacağız’’ dedi. Bir diğer köylü Osman Kara ise düşüncelerini şöyle ifade etti; ‘’Hepimiz biriz, hepimiz Türkiye için buradayız. Biz burada traktöre lastik alamıyoruz, 15 bin lira maaş alan paralelciler ise bu milletin dişinden tırnağından artırarak aldığı silahlarla yine milleti vuruyorlar. Böyle bir şey var mı?’’

Çiftçilerden Nurettin Gök ise; ‘’Atatürk’ün ‘Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’ dediği gibi bizim de başkomutanımız emir verdi. Biz de şimdi o duyguları yaşıyoruz. Vatanımıza, bayrağımıza sahip çıkıyoruz. Bunun CHP’lisi, MHP’lisi, AK Partilisi yok, hepimiz kardeşiz’’ diye duygularını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.