İzmir’de Esnafın Pazaryeri İsyanı

İzmir’de Esnafın Pazaryeri İsyanı

İzmir’in Karabağlar ilçesinde, iddialara göre iki yıldır süren pazaryeri inşaatı tamamlanamaması esnafı çileden çıkardı. Sokak aralarında tezgah açtıkları için vatandaşlarla karşı karşı kaldıklarını i...

İzmir’in Karabağlar ilçesinde, iddialara göre iki yıldır süren pazaryeri inşaatı tamamlanamaması esnafı çileden çıkardı. Sokak aralarında tezgah açtıkları için vatandaşlarla karşı karşı kaldıklarını ifade eden esnaf, Karabağlar Belediyesi’nden pazaryerinin tamamlanmasını istedi.

Karabağlar ilçesinde, iddialara göre, Yunus Emre Mahallesi’ndeki eski pazaryerinin yerine modern bir pazar yeri yapılmak istendi. Pazaryerinin temeli 2013 yılında atılırken, pazarcı esnafı da temel atılan bölgenin etrafında tezgahlarını kurarak işlerini idare etmeye çalıştı. Ancak aradan yıllar geçmesine rağmen pazaryerinin inşaatında bir ilerleme kaydedilmedi. Pazaryeri, çevresindeki otlarla dikkat çekerken, esnaflarda ara sokaklarda tezgah açmaya devam etti. Pazaryeri inşaatında bir gelişme yaşanmaması esnafı isyan ettirdi. Duruma tepki gösterip bir protesto eylemi düzenleyen esnaf, kapalı pazaryerinin tamamlanması için Karabağlar Belediyesi’ne çağrıda bulundu.

VATANDAŞLAR ESNAF KARŞI KARŞIYA GELDİ

Esnaflardan Mutlu Çakmak, pazaryeri olmaması nedeniyle ara sokaklarda tezgah açtıklarını ve mahalle sakinleriyle karşı karşıya geldiklerini belirterek, "Bu bina başlayalı 2 seneyi geçti. Temelden başka bir şey yapılmadı. Bizim tezgahlarımızı iptal ettiler, burayı da yapmadılar. Biz mağduruz. Zabıta müdürü gidin sokaklara dağılın tezgahlarınızı istediğiniz yere koyun diyor. 3 senedir bitirmediler, bizime yuvamızı yıktılar. Biz de kafamıza göre tezgahımızı sokak arasına açıyoruz. Hem bizden halk şikayetçi hemde esnaf arkadaşlarla kötü olduk" dedi.

Bir başka esnaf Ozan İşler ise belediye yetkililerinin yer göstermediğini öne sürerek, "Tezgahımızın belgesi vergisi var ama bu şekilde olmayanlarda gelip açıyorlar. Belediye yetkilileri yer göstermiyor. Düzensizlik var" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.