İzmir’de Filmlere Konu Olacak Akıl Almaz Dolandırıcılık

İzmir’de Filmlere Konu Olacak Akıl Almaz Dolandırıcılık

İzmir’in Bergama ilçesinde, 30 yaşındaki adamı evlilik vaadiyle dolandıran bir çete, yüklü miktarda altınları ve paraları alıp kayıplara karıştı. Olay sonrası kadının yaptığı telefon görüşmeleri ise a...

İzmir’in Bergama ilçesinde, 30 yaşındaki adamı evlilik vaadiyle dolandıran bir çete, yüklü miktarda altınları ve paraları alıp kayıplara karıştı. Olay sonrası kadının yaptığı telefon görüşmeleri ise akıl almaz dolandırıcılık olayını ortaya çıkardı.

Filmlere konu olacak olay, Bergama ilçesi Topallar Mahallesinde yaşandı. Evlilik hayali kuran maden işçisi İrfan Kartal (30) durumu babası Mustafa Kartal’a (54) anlattı. Oğlunun yaşının geldiği ve yuvasını kurmasını isteyen baba, daha sonrada askerliğini yaptığı yer olan Hatay’a gitti. Mustafa Kartal, burada bir kaç kişiyle görüşerek taksici Mehmet C. ile tanıştı. Baba derdini bu kişiye anlatınca, M.C.’de, "Akrabam var sizi tanıştırabilirim" dedi.

Gelin adayı A.A (21) ile birlikte kızın evine giden baba Kartal, daha sonrada oğlunu Hatay’a çağırdı. Çiftler, birbirini görüp beğenince baba Kartal, 8 bin lirada kızın ailesi olduğu iddia edilen şahıslara para verdi. Evlenmek üzere kızı alan İrfan Kartal ve babası Mustafa Kartal İzmir’e hareket etti.

Şebeke 8 bin lira paranın yanında altında aldılar

Baba ve oğlu, Bergama’ya da gelince kızı baştan aşağıya giydirip, kuyumcudan 4 bilezik, iki yüzük, küpe de aldı. Daha sonra A.A. iki gün maden işçisi İrfan Kartal ile birlikte kaldı. Çift daha sonrada bir markete gidip alışveriş yaptı. Reyonlarda oyalanan İrfan Kartal, hesap öderken A.A.’yı aramaya başladı. Hesabı ödeyen Kartal, A.A.’nın da telefonunu açmaması üzerine durumdan şüphelendi.

Gerçek ses kayıtlarında ortaya çıktı

Olayların ardından İrfan Kartal, A.A.’yı her yerde aradı, taradı; bulamadı. A.A.’nın sürekli telefonunu istemesinden şüphelen maden işçisi, telefonuna yüklediği programı hatırladı ve ses kayıtlarını inceledi. İrfan Kartal, daha sonra ise dolandırıldığını anladı. A.A. ve bir şahısla gerçekleşen telefon görüşmelerinde ise A.A.’nın sürekli korkuyorum dediği duyulurken, konuştuğu şahısın, "Korkma her şey güzel olacak. Soğukkanlı ol. Oradaki adam seni arayacak dediği duyuldu.

Dolandırıcıların biran evvel yakalanmasını isteyen İrfan Kartal ise, "Babamla evlenmek istediğimi konuştum. Bunun üzerine babam Hatay’a gitti. Orada Mehmet C. isimli biriyle tanıştığını ve kız bulduğunu söyledi. Beni çağırmaları üzerine 17 Şubat Cuma günü Hatay’a gittim. Burada beni Mehmet C. isimli kişi babamla birlikte otogardan aldı. Kızın evine geldik. Kızla konuşup, görüşmemi istediler. Köyde olan durumumu yalansız olarak kıza anlattım. ’Evet’ dedi. Ben mutlu olayım, ’çadırda da olsa dururum’ dedi. Aynı gün Bergama’ya yola çıktık. Hafta sonu olduğu için cumartesi pazar evde kaldık. Pazartesi alışveriş için Bergama’ya geldik. Önce 301 liralık giyim eşyası aldık. Daha sonra ayakkabı ve çanta alışverişi yaptık. Ardından kuyumcuda takı ve ziynet eşyası yaptırdık. Buradan bir markete gittik. Ben aldıklarımın parasını öderken, 30 saniye içerisinde kayboldu gitti. Bizi dolandıran bu kişilerin biran önce yakalanıp, adalete teslim edilmesini istiyorum” dedi.

"Hiçbir şeyim kalmadı, sıfıra düştüm"

Olayı anlatan baba Mustafa Kartal da, şöyle konuştu:

"Hatay’a vardım. Orada Mehmet C. isimli bir vatandaşla tanıştım. Bana ‘bizim burada akrabalarda bir kız var, oğlunla onu görüştürelim’ dedi. Kızın evine vardık. Oğlanla kız görüşüp anlaştı. İki saat konuşma yaptı. Hatay’da 8 bin lira süt parası verdik. Bergama’ya geldim. Takıları yaptık. Burada bulunan bir marketin önünden oğlan alışveriş yaparken sıvışıp kaçmış. Toplam 15 bin lira param dolandırıcılar tarafından gitmiştir. Hiçbir şeyim kalmadı, sıfıra düştüm. Bunların yakalanmasını istiyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.