İzmir’de İlçe İlçe Hıdırellez Coşkusu

İzmir’de İlçe İlçe Hıdırellez Coşkusu

İzmir’de, baharın müjdecisi olarak bilinen Hıdırellez, her yıl olduğu gibi bu yıl da coşkulu bir şekilde kutlandı.İzmir ve ilçelerinde Hıdırellez kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. Karşıyaka B...

İzmir’de, baharın müjdecisi olarak bilinen Hıdırellez, her yıl olduğu gibi bu yıl da coşkulu bir şekilde kutlandı.

İzmir ve ilçelerinde Hıdırellez kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. Karşıyaka Belediyesi ilçede düzenlenen Hıdırellez Bahar Şenliği, gerçekleşti. Etkinliklerde İzmirli Seda, Kara Mahsun, Çalım Hüseyin ve Çılgın Cemal sahneye çıktı. Roman Ateşi Dans Grubu’nun gösterileri şenlik coşkusunu zirveye taşıdı. Binlerce Karşıyakalı da bu eğlenceye ortak olmak için alanı doldurdu. Oyunlar oynayıp şarkılara eşlik eden, dilek balonları uçuran ve geleceğe dair en güzel dileklerini gökyüzüne gönderen vatandaşlar, baharı karşılamanın da mutluluğunu yaşadı.

URLA’DA COŞKULU KUTLAMA

Urla ilçesinde, belediye ve Urla Roman Kültürü Sosyal Yardımlaşma ve Halk Oyunları Derneği işbirliğiyle gerçekleşen şenlikte renkli görüntüler oluşturdu. Etkinliğe, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Türk Kızılay’ı Urla Şube Başkanı Nurgül Saltık ve vatandaşlar katıldı. "Hıdırellez kısmet, sağlık, bereket ve dertlere derman demektir" diyen Başkan Uyar, "Bugünkü dertlerin ve duaların, dünya barışı ve huzurunda birleşmesi umuduyla bu ortak kültürü paylaşan tüm halkların Hıdırellez gününü kutluyorum” dedi. Vatandaşlarla birlikte baharın uyanışını kutlayan Başkan Uyar, ateş üzerinden atlayarak herkesin kalbinden geçen tüm dileklerin gerçekleşmesi temennisinde bulundu. Geleneksel olarak her yıl kutlanan şenlikte, dilekler tutularak dilek ağacına asıldı, hep bir ağızdan şarkılar söylendi. Urlalı Roman kızlardan oluşan Roman Ateşi Grubu’nun gösterisi ise şenlikte ayrı bir hava estirdi.

BAŞKAN PEKDAŞ DA HIDIRELLEZ KUTLAMALARINDA

Konak Belediyesi’nce Alsancak, İkiçeşmelik, Tepecik ve Ege Mahallesi’nde düzenlenen Hıdırellez kutlamalarına on binlerce kişi katıldı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da, eğlencelerin düzenlendiği alanları tek tek gezerek, İzmirlilerin Hıdırellez coşkusuna ortak oldu. İlk olarak Alsancak Vapur İskelesi önünde gerçekleştirilen eğlenceye katılan Başkan Pekdaş, Hıdırellez’in bolluk, bereket, sağlık, huzur ve barış getirmesini dileyerek, ’’Bugün tutuğumuz dileklerin gerçekleşmesi için hep birlikte evrene güzel enerjiler göndereceğimiz bir gün. Bir Hıdırellez’i daha hep birlikte ve coşkuyla kutlamak için bir aradayız. Bolluk, bereket, sağlık hayatımızdan hiç eksik olmasın” şeklinde konuştu.

ÇEŞME’DE HIDIRELLEZ COŞKUSU VARDI

Çeşme ilçesinde Hıdırellez ateşleri, bu yıl da geçen yıl olduğu gibi Çeşme Belediyesi’nin organizasyonuyla yapıldı. Hıdırellez nedeniyle Çeşme’de Tekke Plajı’nı meşalelerle donatan belediye ekipleri, sahile yerleştirilen variller içinde ateş yaktı. Hıdırellez nedeniyle kısa bir açıklama yapan Belediye Başkanı Dalgıç, ülkemizin zor bir dönemden geçtiğine dikkat çekerek, "Barışa ve huzura en çok ihtiyacımızın olduğu bu günlerde, Ulu Önder Atatürk’ün işaret ettiği gibi ’Yurtta barış, dünyada barış’ anlayışının hakim kılınması gerekiyor. Ülkemizin terör ateşiyle yangın yerine döndüğü bugünlerde, hıdırellez ateşini yakarken, barışın, huzurun, istikrarın egemen olduğu bir Türkiye diliyorum" dedi. Başkan Dalgıç, Alaçatı’da da aynı dileklerle hıdırellez ateşini yakarak, vatandaşlarla birlikte ateş etrafında halay çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.