İzmirde Kimya Fabrikasında Korkutan Yangın

İzmir'de Kimya Fabrikasında Korkutan Yangın

İzmir'in Menemen ilçesinde, mum imalatı yapılan kimya fabrikasında henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin seferber olduğu yangın, 5 saatlik bir çalışmayla söndürülürken, bölgeden soğutma çalışmaları devam ediyor.

- İzmir'in Menemen ilçesinde, mum imalatı yapılan kimya fabrikasında henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin seferber olduğu yangın, 5 saatlik bir çalışmayla söndürülürken, bölgeden soğutma çalışmaları devam ediyor.

Yangın, Menemen ilçesi Koyundere semti Ulus Mahallesi'nde, mum imalatı yapılan bir kimya fabrikasında henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı çıktı. Sabaha karşı meydana gelen yangını gören işçiler hemen durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Yangın, yanıcı maddelerin tutuşmasıyla kısa sürede tüm fabrikayı sardı. Fabrikanın içerisinde küçük çapta patlamalar da meydana gelirken, ekipler, itfaiye ekiplerinin haricinde olay yerine kimseyi yaklaştırmayarak güvenlik kordonu oluşturdu. Yangına; İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 20 itfaiye aracı ile 100 personel müdahale etti. Tüpraş'ta bulunan özel itfaiye araçları da, takviye olarak olay yerine geldi. Ekipler, metrelerce yükselen alevlere kimi zaman müdahale etmekte güçlük çekti. İçeride bulunan 4 işçi de, ekipler tarafından dışarıya çıkartıldı. Yangın, ekiplerin 5 saatlik yoğun çabasıyla yakındaki bir taşımacılık firmasına sıçramadan kontrol altına alınarak söndürüldü. Fabrikada büyük çapta maddi hasar meydana gelirken, olayda şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı. Bölgede ekipler soğutma çalışmalarını sürdürürken, polis tüm ekiplerin seferber olduğu yangınla ilgili soruşturma başlattı. Yangının kesin çıkış nedeninin, bilirkişi tarafından yapılan incelemelerin ardından netlik kazanacağı öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.