İzmir’de Sahte Rakıdan Ölenlerin Sayısı 4’e Çıktı

İzmir’de Sahte Rakıdan Ölenlerin Sayısı 4’e Çıktı

İzmir’de son bir hafta içerisinde sahte rakıdan dolayı hastaneye yatıp hayatını kaybedenlerin sayısı 4’e çıktı. En son olarak sahte rakıdan beyin ölümü gerçekleşen Özkan Yaman’ın organlarının ailesini...

İzmir’de son bir hafta içerisinde sahte rakıdan dolayı hastaneye yatıp hayatını kaybedenlerin sayısı 4’e çıktı. En son olarak sahte rakıdan beyin ölümü gerçekleşen Özkan Yaman’ın organlarının ailesinin bağışladığı belirtildi.

İzmir’de geçtiğimiz hafta sahte rakıdan dolayı rahatsızlanıp 10 kişi çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmıştı. Tedavi altında bulunanlardan Ali Ulutürk (49), Alem Pena Çandar (73) ve Ömer Akgün Yüngeliş’in (59) birer gün arayla ard arda hayatını kaybetti. Öte yandan Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi görürken özel bir hastaneye sevk edilip tedavisine devam edilen 39 yaşındaki Özkan Yaman bugün beyin ölümü gerçekleşti. Yaman’ın ailesi, beyin ölümü sonrası Özkan Yaman’ın organlarını bağışladı. Özkan Yaman’ın ölümüyle İzmir’de sahte rakıdan dolayı ölenlerin sayısı 4’e yükseldi. Sahte rakı soruşturmasında polis de, ölüm saçan kişinin kimliğini tespit etti. Terzilik yapan Ş.S.’nin, ölümlerin başladığı gün kent dışına kaçtığı saptandı, ölüm taciri için tüm Türkiye’de yakalama kararı çıkarıldı.

İzmir polisi ise sahte rakı yapımına karşı ise baskın düzenledi. Son iki gün içerisinde İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü, Buca, Konak ve Karabağlar’da işyeri, ev ve depolara baskın düzenledi. Yüksek miktarda sahte içki ele geçirilirken 6 kişi yakalandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.