İzmir’de “Taşerona Hayır” Eylemi

İzmir’de “Taşerona Hayır” Eylemi

İzmir'de sendikalara bağlı yaklaşık bin işçi, “Taşerona hayır” dedi.

- İzmir'de sendikalara bağlı yaklaşık bin işçi, “Taşerona hayır” dedi.

İzmir'de sendikalara bağlı yaklaşık bin işçi, “Taşerona hayır” demek için yürüdü. Yürüyüşe Türk- İş, KESK ve DİSK’e bağlı işçilerin yanı sıra Soma'dan gelen maden işçileri de katıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da işçilere destek verdi. Yürüyüş esnasında iki işçi ise Başkan Aziz Kocaoğlu'na tepki gösterdi. Tepki gösteren iki kişinin uzaklaştırılmasının ardından DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve Tekstil-Sen Genel Başkanı Rıdvan Budak, Kocaoğlu’nun koluna girerek Basmane Meydanı'ndan Gündoğdu Meydanı'na kadar yürüdü. İşçiler, “Taşerona hayır”, “Susma haykır, taşerona hayır” sloganları attı.

Gündoğdu Meydanı’nda toplanan işçilere seslenen DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Soma’da yaşanan maden faciasını hatırlatarak, “Soma'daki katliamın üzerinden 4 ay geçti. Bu süre içerisinde maalesef 600 işçi kardeşimiz daha iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi. Yani Türkiye iki Soma katliamı daha yaşadı” dedi.

Denetimleri bağımsız bir kurumun yapması gerektiğini dile getiren Beko, “Eğer bir işyerinde sendika yoksa işyerindeki sendika patronla ortak çalışıyorsa orada iş cinayeti bitmez. Bunun en iyi örneğini Somalı kardeşim bilir. Taşeron yasaklanmalıdır. Çünkü taşeron demek iş cinayeti demektir. Taşeron demek ölüm demektir. Taşeron sistemi, işçi sınıfına karşı açılmış bir savaştır” dedi.

Konuşmanın ardından meydanda siyah balonlar uçuruldu.

İZMİR’DE “TAŞERONA HAYIR” EYLEMİ

İZMİR’DE “TAŞERONA HAYIR” EYLEMİ

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.