İzmirde Turizm Haftası Agoradan Başladı

İzmir'de Turizm Haftası Agora'dan Başladı

15-22 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Turizm Haftası, “tarihi” Agora ören yerinde gerçekleşen törenle başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, açılış töreninde yaptığı konuşmada kentin turizm potansiyelinin geliştirilmesi

- 15-22 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Turizm Haftası, “tarihi” Agora ören yerinde gerçekleşen törenle başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, açılış töreninde yaptığı konuşmada kentin turizm potansiyelinin geliştirilmesi için önemli projelere imza attıklarını belirterek, “İzmir’in önü açılmıştır” diye konuştu.

“38. Turizm Haftası” etkinlikleri İzmir’de Tarihi Agora Ören Yeri’nde düzenlenen törenle başladı. Açılış programı kapsamında ilk olarak Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Ardından İzmir Valisi Mustafa Toprak ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan’ın katılımıyla ‘Turizm Korteji Yürüyüşü’ gerçekleştirildi. İkiçeşmelik Caddesi'ndeki Katlı Otopark önünden başlayan yürüyüş, Tarihi Agora ören yerine kadar devam etti.

Agora’daki törende konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Aydoğan, Türkiye’nin eşsiz bir turizm potansiyelini barındırdığını belirterek, İzmir’in ise tarihi ve kültürel dokusuyla dünyada herkesin ilgisini çekebilecek bir kent olduğunu söyledi.

İzmir’de turizmin gelişmesi için, Büyükşehir Belediyesi olarak çok sayıda çalışma sürdürdüklerini vurgulayan Aydoğan, “Belediye olarak görülmemiş kamulaştırmalar yaparak gerçekten bir mesafe kaydettik. İzmir’in turizmden daha fazla pay alması için altyapıyı dikkatli şekilde yaptık. Birçok kuruluşla işbirliği gerçekleştiriyoruz. İzmir, son yıllarda dünyanın en hızlı gelişen metropollerinden biri oldu. Otel yatırımları çok ciddi arttı. Sağlık turizminin gelişmesi için, 40 senedir konuşulan Kadifekale-Agora- Kemeraltı hattının ayağa kaldırılması için çalışmalarımız sürüyor" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yerelde kalkınmayı sağlamak için, ‘bu iş benim işim değil’ diye düşünmediğini ve turizmin gelişmesi adına kentte pek çok çalışmayı bir arada yürüttüğünü vurgulayan Aydoğan, “İzmir’in turizmden daha fazla pay alması için yerel yönetim olarak üstümüze düşeni yaptığımıza inanıyorum. İzmir’in önü açılmıştır. Kısa zaman sonra turizmden nasibini alacaktır. 2 kez talip olduğumuz EXPO süresince kenti tanıttığımızı düşünüyorum. EXPO’yu alamadık, ama dünyanın her yerinde İzmir’i tanıttık. Liman arkası planlamasının tamamlanmasıyla birlikte bu bölgede otel yatırımları da artacak" diye konuştu.

İzmir Valisi Mustafa Toprak da konuşmasında, tüm kurum ve kuruluşların işbirliği içinde çalışarak kentin turizm kapasitesini artırması gerektiğini ifade etti. İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, İzmir’de turizmin gelişmesi, çeşitlenip sürdürülebilir olması için merkezi ve yerel yönetimler ile sivil toplum kuruluşlarının işbirliğine ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Törende konuşan ETİK Başkanı Mehmet İşler ise dünya turizminin üçte birinin Akdeniz çanağında gerçekleştiğini vurgulayarak, İzmir’in 1.5 milyona yakın turist ağırladığını ve turizmden aldığı payın yüzde 5 olduğunu belirtti.

İZMİR'DE TURİZM HAFTASI AGORA'DAN BAŞLADI

İZMİR'DE TURİZM HAFTASI AGORA'DAN BAŞLADI

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.