İzmirden Somaya Yol Desteği

İzmir'den Soma'ya Yol Desteği

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, Soma maden şehitlerinin köyü Köseler’de yapımı için söz verdiği 6 km’lik yolun yapımına başlandı. Başkan Kocaoğlu, Kınık, Bergama ve Dikili’yi kapsayan yatırım turu kapsamında Köseler köyüne de uğrayara

- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, Soma maden şehitlerinin köyü Köseler’de yapımı için söz verdiği 6 km’lik yolun yapımına başlandı. Başkan Kocaoğlu, Kınık, Bergama ve Dikili’yi kapsayan yatırım turu kapsamında Köseler köyüne de uğrayarak yol çalışmalarını yerinde inceledi.

Geçtiğimiz Mayıs ayında Soma’da meydana gelen maden faciasının en çok etkilediği yerlerden biri de İzmir’in Kınık ilçesine bağlı Köseler köyüydü. Facianın ardından 14 madenciyi şehit veren köye taziye ziyaretinde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, köyün bozuk yollarının yapımı ve köy mezarlığının bakımının yapılması yönünde taleplerle karşılaşmıştı. Başkan Kocaoğlu’nun ziyaret sırasında gereken çalışmaların yapılması yönündeki talimatı üzerine Köseler köyünü Kınık ilçe merkezine bağlayan 6 km uzunluğundaki yolda çalışmalar başladı. Önce engebeli haldeki yolu düzelten Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yoldaki kaplama çalışmalarını da büyük ölçüde tamamladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlandıktan sadece 6 ay sonra Köseler köyünün yaşadığı yol sorunu sona erdi.

Kınık, Bergama ve Dikili ilçelerindeki yatırımların durumunu görmek için Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte inceleme gezisine çıkan Başkan Aziz Kocaoğlu, Köseler’e de uğradı. Yol yapım çalışmaları hakkında bilgi alan Başkan Kocaoğlu, köylülerle de sohbet etti. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 14 şehit madencinin yattığı köy mezarlığının da bakım ve çevre düzenlemesini yapmıştı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kuzey turu sırasında ilçe belediye başkanlarıyla da bir araya geldi. Dikili’de Mustafa Tosun, Kınık’ta Sadık Doğruer, Bergama’da da Mehmet Gönenç ile görüşen Başkan Kocaoğlu, bu ilçelerde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak yatırımlar konusunda fikir alışverişinde bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bergama’daki incelemeleri sırasında uğradığı Karahıdırlı köyünde ise köylülerle küçük bir toplantı yaptı. Talip ve önerileri dinleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, yapılabilecek olanlar için en kısa sürede çalışmaya başlayacakları sözünü verdi. Bergama, Kınık, Kiraz, Ödemiş ve Beydağ’ın yeni bağlanan ilçeler arasında en yoğun çalıştıkları bölgeler olduğunu dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, sadece köy ve arazi yollarının yapımı için 85 milyon TL bütçe ayırdıklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.