İzmirli Gönüllülerden Coşkulu Tören

İzmirli Gönüllülerden Coşkulu Tören

İzmir’de, 19. Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği ödülleri sahiplerini buldu.Eski İçişleri Bakanlarından Kutlu Aktaş’ın eşi Tülay Aktaş’ın 1996 yılında ölümünün ardından İzmir’deki 300’e yakın s...

İzmir’de, 19. Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği ödülleri sahiplerini buldu.

Eski İçişleri Bakanlarından Kutlu Aktaş’ın eşi Tülay Aktaş’ın 1996 yılında ölümünün ardından İzmir’deki 300’e yakın sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu "Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği" bu yıl 19. kez "Karşılıksız Hizmet Ödül ve Anı" toplantısı ile bir araya geldi. Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro Salonu’nda gerçekleşen törene, çok sayıda kişi katıldı.

Etkinliğin bu yılki konuğu ise kişisel gelişim ve eğitim uzmanı Ahmet Şerif İzgören oldu. İzgören, gönüllülüğün toplumsal gelişmede ne kadar önemli olduğunu katılımcılarla paylaştı. Birçok yaşanmış olaydan yola çıkarak gönüllülük üzerine söyleşisini tamamlayan İzgören’i davetliler dakikalarca alkışladı. Öğretmen Şenay Boyacı’nın hazırladığı, İzmir şarkı ve şiirlerinden oluşan oratorya gösterisi de seyirciler tarafından dikkatle takip edildi.

İZMİR SEVDALILARI UNUTULMADI

Düzenlenen etkinlikte, İzmir’i seven ve İzmir’e gönüllü olarak katkı sağlayanlar da unutulmadı. Birçok alanda çalışma ve sosyal yatırımlar yaparak gönüllülük esası ile toplumsal faydayı amaçlayan Kızılay İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Aslı Özer, Fransa Fahri Konsolosu Zeliha Toprak ve Arkas Holding Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Lucien Arkas’a İzmir Gönüllüleri Ödülü verildi. İl Dernekleri Yaşam Boyu Gönüllülük Ödülleri; Türkiye Kadınlar Birliği Onursal Başkanı Şermin Akman, Uluslarası İzci Lideri Ve Eğitimcisi Aysel Hitay ve Spastik ve Felçlileri Koruma Güç Birliği Vakfı Başkanı Meliha Alpat’a verildi.

Jüri Teşvik Ödülü, İzmir Gündoğdu Lions Kulübü’nün ’Spastik Çocuklar İçin Yetenek Yarışması’ projesine, Jüri Özel Ödülü İzmir Gündoğdu Lions Kulübü’nün Doğal Kaynaklarla "İyi Tarım Uygulama Yöntemleri" projesine verilirken, 19. Tülay Aktaş Karşılıksız Hizmet Ödülü’de Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı Derneği’nin "Çocuğumla Kitap Okuyorum" projesine verildi. Ödülleri Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Aktaş Ailesi’nden Gürhan ve Gülay Aktaş, Şener Anadol ve Neşecan Hürtürk takdim etti.

Törene, İzmir İl Dernekler Müdürü Turgay Esen, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyan, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, CHP Eski Milletvekilleri Muharrem Toprak, Güler Aslan, Türkan Miçoğulları, Tülay Aktaş’ın çocukları Gülay ve Gürhan Aktaş, Fransa Fahri Konsolosu Zeliha Toprak, Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği üyesi birçok dernek ve vakıf yönetim kurulu başkanı ve üyelerinin katılımıyla yoğun bir coşkuyla gerçekleştirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.