İzsiad Bonzaiye Savaş Açtı

İzsiad Bonzai'ye Savaş Açtı

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği, son dönemde gençleri esir alan ve ölümlere yolaçan Bonzai'ye karşı savaş başlattı.

- İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği, son dönemde gençleri esir alan ve ölümlere yolaçan Bonzai'ye karşı savaş başlattı.

İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt, düzenlediği basın toplantıszında, yapacakları çalışmayı anlatırken, başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, ilçe belediye başkanları da destek verdi. Küçükkurt yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Hepinizin bildiği üzere "bağımlılık" birçok başlık üzerinde yaygınlaşmış önemli konulardan biridir. Bir nesneye, kişiye ya da bir varlığa duyulan önlenmesi oldukça güç bir istektir. Bağımlılık, kronik bir beyin hastalığıdır. Beynin yapısını değiştirir ve kişinin içinde bulunduğu durumu ve bağımlılığı normalmiş hissi verir. Tedavi çeşitleri biyolojik tedavi, psikoterapi, sosyal destek ve sosyal dayanışma grupları adı altında 4'e ayrılır. Bu tedavilerin birbirinden bağımsız olarak düşünülmesi mümkün değildir. Toplum olarak bağımlılık ve tedavisi konusunda bilinçlenmeli ve bu konuda her birimiz elimizden geleni yapmalıyız. Çünkü bağımlılığa tek boyutlu bakamayız. "Ben çocuğumu çok iyi yetiştirdim, bir dediğini iki etmedim, benim çocuğum bağımlı olmaz" demeyin. Dünya nüfusunun %97'si bağımlı olmaya yatkın bir şekilde dünyaya geliyor.

Son zamanlarda özellikle gençler arasında yaygınlaşmış olan ve hepimizi derin üzüntüye boğan bonzai kullanımı Türkiye İstatistik Kurumunun açıklamalarına göre 11 yaşın altına düşmüştür. Geçtiğimiz yıllarda 15 yaşındaki gencin sigara içmesi bile çoğu kişi tarafından garipsenirken şimdi 9-10 yaslarındaki çocuklarımızın bu maddeyi kullanmakta olduğunu görmekteyiz. Diğer ülkelerde ilk okuldan başlayan bağımlılık eğitimi bizim ülkemizde malesef yapılmamaktadır.

Bonzai, sadece bağımlılık yapmakla kalmıyor. Psikotik bozukluklara da neden oluyor ve çoğumuzun televizyonlarda izlediği, gazetelerde okuduğu üzere birçok gencimizin ölümüne de neden oluyor. Toplumdan her kesimin, hepimizin canını acıtabilecek olan bağımlılığın farkında olmalı ve toplum sağlığı açısından her birimiz elimizden geleni yapmalıyız. Bizler, İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği olarak önemli olan bu konu üzerinde seminerler düzenleyecek, aileleri ve gençlerimizi bilinçlendireceğiz. Derneğimizde ve belediyelerimizde gerçekleştireceğimiz seminerlerimize ev sahipliği yapmanın gururu ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na, diğer tüm ilce belediye başkanlarına ve tüm İZSIAD üyelerine duyarlılıkları adına teşekkürlerimi sunarım."

İZSİAD BONZAİ'YE SAVAŞ AÇTI

İZSİAD BONZAİ'YE SAVAŞ AÇTI

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.