İztuzu Plajı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne Devrediliyor

İztuzu Plajı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne Devrediliyor

Muğla’nın Büyükşehir statüsüne kavuşmasının ardından Muğla Çevre Eğitim vakfı İktisadi İşletmesi (MUÇEV) tarafından ihaleye çıkarılan Dalyan ağzı ile ilgili çevrecilerin eylemlerine neden olan İztuzu Plajı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne devrediliyor.

- Muğla’nın Büyükşehir statüsüne kavuşmasının ardından Muğla Çevre Eğitim vakfı İktisadi İşletmesi (MUÇEV) tarafından ihaleye çıkarılan Dalyan ağzı ile ilgili çevrecilerin eylemlerine neden olan İztuzu Plajı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne devrediliyor. Açıklamayı Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce Twitter hesabından duyurdu.

Bakan Güllücü Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Canı isteyen İztuzu plajında denize girebilir. Ama orası Caretta’ların sahası olarak korunacak. Asla zarar verilmesine izin verilmeyecek. Akademisyen ve gazeteciler ile bir araya geldik. Caretta Caretta deniz kaplumbağalarını Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne emanet edeceğiz. Gerekli protokolü imzalayacağız. İztuzu ihalesini iptal edeceğim. Yeni alanına karara göre, İztuzu plajında hiçbir ticari faaliyet, şezlong ve şemsiye olmayacak” dedi.

REKTÖR HARMANDAR: “SAYIN BAKAN İLE GÖRÜŞTÜK”

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Çevre ve Şehircilik bakanı İdris Güllüce ile Ankara’da görüştüklerini açıklarken, “Sayın bakanımız sadece İztuzu değil, birçok konuda görüş almak için bizi davet etti. Yaklaşık bir saatlik bir görüşme oldu. Benim dışımda başka isimler de toplantıya katıldı. İztuzu ile ilgili yapılan değerlendirme sonunda İztuzu plajını Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne bir protokol ile devredileceğini söyledi. Protokolün içeriği netleştikten sonra imzalanacak. Biz Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi olarak Caretta Caretta deniz kaplumbağalarının üremesi ve yaşamlarını sürdürebilmeleri için gerekli her türlü çalışmayı yapmaya hazırız. Denizli Pamukkale Üniversitesi’nden hocamız Prof. Dr. Yakup Kaska’nın çalışmalarını da biliyoruz. Şu anda Sayın Bakanımızın bize söylediği sadece İztuzu Plajı’nın Üniversitemize protokol ile devredileceğidir” dedi.

İZTUZU PLAJI, MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ’NE DEVREDİLİYOR

İZTUZU PLAJI, MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ’NE DEVREDİLİYOR

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.