Jandarma’dan Öğrenci Servis Sürücülerine Semineri

Jandarma’dan Öğrenci Servis Sürücülerine Semineri

Muğla İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri Menteşe ilçesinde taşımalı eğitim kapsamında öğrenci taşıyan araç sürücülerine eğitim semineri verdi. Menteşe Şoförler Odası salonunda veri...

Muğla İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri Menteşe ilçesinde taşımalı eğitim kapsamında öğrenci taşıyan araç sürücülerine eğitim semineri verdi. Menteşe Şoförler Odası salonunda verilen seminere taşımalı eğitim kapsamında servis şoförlüğü yapan sürücüler büyük ilgi gösterdi.

Muğla valiliği öncülüğünde yürütülen ‘Trafikte Sorumluluk Hareketi’ kapsamında ‘İyi Dersler Şoför Amca’ projesi kapsamında öğrenci taşımacılığı yapan sürücülere verilen eğitim seminerine, Muğla İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Selahattin Özenli, Menteşe İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Koçyiğit, Jandarma Trafik Şube Müdürü Jandarma Yüzbaşı Aydoğan Karasu, Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Taşımalı Eğitimden sorumlu Şube Müdürü Soner Kaya, Muğla Büyükşehir Belediyesi UKOME Şube Müdürü ve Muğla Şoförler Odası Başkanı Halil Bozyer ve sürücüler katıldı.

Seminerde ‘İyi Dersler Şoför Amca’ projesinin taşımalı eğitim sisteminde öğrenci taşımacılığı yapan şoförlerin trafik güvenliği, ilk yardım ve iletişim konusunda bilgi ve becerilerinin arttırılması hedefleniyor. Menteşe İlçe Jandarma Trafik Tim Komutanı tarafından verilen eğitim seminerinde servis kazaları, araç sürücüsünün araç hareket halinde iken cep telefonu kullanması, aşırı hız, çocukların ve araç sürücüsünün emniyet kemeri takarak bu alışkanlığın çocuklara aşılanması sürücülere aktarıldı. Çocuklar ile iletişimin de çok önemli olduğunun altını çizen Tim Komutanı, “Servislerde disiplini sağlamak servis şoförünün kendi elinde olan bir şeydir. Çocuklar ile iletişimde en önemli unsurlardan birisi, siz çocuklara nasıl davranırsanız, onlar da size öyle davranır. Çocukları büyük insan gibi dinlemeniz gerekmektedir” dedi.

Eğitim seminerinin ardından seminere katılan taşımalı eğitim şoförlerine okul servislerinde nasıl hareket edilmesi gerektiği uygulamalı olarak gösterildi. İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğünden alınan bilgide Muğla Valiliği öncülüğünde yürütülen proje kapsamında trafik timleri olarak Muğla genelindeki jandarmanın sorumluluk alanında 2014-2015 eğitim ve öğretim döneminde ‘İyi Dersler Şoför Amca’ projesi kapsamında 772 okul servis şoförüne ve 7 bin 800 öğrenciye eğitim verildiği, 2015-2016 yılı içerisinde de bu eğitimlerin devam edeceği açıklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.