Jandarmadan öğrencilere eğitim

Jandarmadan öğrencilere eğitim

Muğla'nın Bodrum ilçesinde jandarma ekiplerince 300'e yakın öğrenciye trafik güvenliği eğitimi verildi.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde jandarma ekiplerince 300'e yakın öğrenciye trafik güvenliği eğitimi verildi. Ayrıca siber suçlara karşı farkındalık için bilinçlendirme çalışması da yapıldı.

Etkinlik, Muğla İl Jandarma Komutanlığı Mobil Eğitim Trafik Timi koordinesinde Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı 21 ve 34'üncü Trafik Timlerinin katılımıyla Ahmet Naci Coşkunoğlu İlk ve Ortaokulu'nda düzenlendi. Ekipler tarafından genel trafik kuralları, okul servislerinde inme ve binme kuralları, bisiklete binme kuralları, kask kullanımı ve önemi, araçlarda emniyet kemeri kullanımı, trafikte görünürlük ile yaya ve okul geçitlerinde hareket tarzları, güvenli internet kullanımı, siber zorbalık, dijital bağımlılık, mobil oyunlar ve sosyal medya kullanımı konularında farkındalık, bilgilendirme ve bilinçlendirme eğitim faaliyeti yapıldı.

Eğitim faaliyetine, 37 anasınıfı, 121 ilkokul ve 135 ortaokul olmak üzere toplam 293 öğrenci katıldı. Eğitime katılan tüm öğrencilere 293 adet hikaye kitabı dağıtıldı. Jandarma ekipleri ayrıca Sevgililer Günü nedeniyle okulda görevli 24 öğretmene de gül takdim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.