Jandarmadan tarihi eser kaçakçılarına 3 ilçede şafak operasyonu: 5 gözaltı

Jandarmadan tarihi eser kaçakçılarına 3 ilçede şafak operasyonu: 5 gözaltı

AYDIN (İHA) – Aydın’da jandarma ekiplerinin tarihi eser kaçakçılığına yönelik olarak Nazilli, Yenipazar ve Kuyucak ilçelerinde düzenlediği eş zamanlı operasyonlarda 5 şüpheli gözaltına alındı, 91 parç...

AYDIN (İHA) – Aydın’da jandarma ekiplerinin tarihi eser kaçakçılığına yönelik olarak Nazilli, Yenipazar ve Kuyucak ilçelerinde düzenlediği eş zamanlı operasyonlarda 5 şüpheli gözaltına alındı, 91 parça tarihi eser ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre; Aydın İl Jandarma Komutanlığı asayiş timleri ile KOM Şube Müdürlüğü unsurlarınca 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa muhalefet ve kaçak kazı suçlarının önlenmesine yönelik olarak yapılan çalışmalarda Yenipazar, Nazilli ve Kuyucak ilçelerinde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyon neticesinde 5 şüpheli şahıs yakalandı. Şüpheli şahısların ev ve işyerlerinde yapılan arama neticesinde değişik dönemlere ait toplam 90 adet sikke ve 1 adet halka şeklinde küçük obje ele geçirildi. Şüphelilere ait cep telefonu, bilgisayar gibi elektronik cihazlara el konuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.