Jandarmadan Tarihi Eser Operasyonu

Jandarmadan Tarihi Eser Operasyonu

Afyonkarahisar’da jandarma tarafından yapılan operasyonda, Helenistik ve Roma dönemine ait 25 parça tarihi eser ele geçirildiği bildirildi.Operasyonla ilgili Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığından...

Afyonkarahisar’da jandarma tarafından yapılan operasyonda, Helenistik ve Roma dönemine ait 25 parça tarihi eser ele geçirildiği bildirildi.

Operasyonla ilgili Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığından alınan bilgilerde, yapılan istihbari çalışmalar neticesinde M.D. isimli bir şahsın elinde bulundurduğu eski eserleri satacağı yönünde bilgiler elde edildiği ve bunun üzerine operasyon için harekete geçildiği kaydedildi. Yapılan operasyonla ilgili şu ifadelere yer verildi:

“İcra edilen operasyon neticesinde, şahıs suçüstü yakalanmış 1 adet altın alın bağı, 1 adet altın kolye, 2 adet altın küpe, 1 adet altın yüzük, 2 adet altın obje, 1 adet cam koku kabı, 1 adet metal ayna, 16 adet toprak ve cam testi olmak üzere toplam 25 parça Helenistik ve Roma dönemine ait tarihi eser ele geçirilmiştir. Anılan olayla ilgili olarak 1 şahıs hakkında gerekli işlemler yapılarak adli makamlara sevk edilmiştir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.