Kadı Kalesi Kazıları 15. Yılında

Kadı Kalesi Kazıları 15. Yılında

Kuşadası’nın en önemli tarihi mirasları arasında yer alan Kadı Kalesi’ndeki (Anaia) kazı çalışmalarının bu yıl ki bölümü tamamlandı.Büyük ilgi gören Kazı çalışmalarının 15. yılı ve ortaya çıkan eserle...

Kuşadası’nın en önemli tarihi mirasları arasında yer alan Kadı Kalesi’ndeki (Anaia) kazı çalışmalarının bu yıl ki bölümü tamamlandı.

Büyük ilgi gören Kazı çalışmalarının 15. yılı ve ortaya çıkan eserlerin tanıtımı amacıyla Kadı Kalesi’nde bir tanıtım kokteyli düzenlendi. 15 yıl önce Kuşadası Belediyesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Ege Üniversitesi işbirliği ile başlatılan Kadı Kalesi kazı çalışmaları, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Bizans Sanatı Ana Bilim Dalı Başkanı, Prof. Dr. Zeynep Mercangöz’ün başkanı olduğu kazı ekibi tarafından yürütülüyor. Tanıtım amacıyla düzenlenen kokteyle, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Kazı heyeti başkanı Prof. Dr. Zeynep Mercangöz ile turizmciler ve belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Kokteyl öncesi, davetlilere kazı alanı gezdirilerek, detaylı bilgi verildi. Kokteyl sonrasında gerçekleştirilen semazen gösterisi ise geceye renk kattı.

Kadı Kalesi’ndeki kazı çalışmalarının 2001 yılında başladığını açıklayan Kazı başkanı Prof.Dr. Zeynep Mercangöz “Anaia, Tarih öncesi dönemden Osmanlıya kadar çok uzun bir zaman aralığında da iskân görmüş. Ege deniz ticaretinde çok önemli bir noktaya kurulan Kadıkalesi/Anaia Höyüğündeki bilimsel kazılar 2001 yılından bu yana Ege Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümünden bir ekip tarafından özveriyle sürdürülüyor. Önümüzdeki yıllarda höyükte, kalede, anıtsal kilise ve altyapısında yapılacak kazı ve restorasyon çalışmaları alanın değerini daha da artıracaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.