Kadın başına 36 yıldır balıkçılık yapıyor

Kadın başına 36 yıldır balıkçılık yapıyor

Hatay’ın Samandağ ilçesine bağlı Tekebaşı Mahallesi'nde 3 çocuk annesi 43 yaşındaki Seher Aşker, 36 yıldır balıkçılık yapıyor.

Seher Aşker, 9 yaşından beri ailesi ile beraber denizde balıkçılık yaptığını belirterek, "Babamız vefat ettikten sonra bu işi bize miras olarak bıraktı. İsterim ki ağ işini öğrendikten sonra herkese öğreteyim. Bu mesleği devam ettirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Sağolsunlar abilerim hepsi yardımcı oldu. Bu işi bırakmadık devam ettiriyoruz" dedi.

Akşama doğru gün batımında denize açıldıklarını, ağları atıp ertesi gün sabah saat altıda denize açılıp ağları topladıklarını anlatan Aşker, "Erkeklerin ve kadınların yaptığı iş eşittir, nasıl abim ağ çekiyorsa ben de çekiyorum. Ben bu işi yapmam, ben bu işi yapıyorum diye bir şey yok. Anca beraber kanca beraberiz. Bu işten kazancımız eve ekmek getirebilecek kadar yetiyor. Bazen de elimiz boş dönüyoruz. Ama şükürler olsun kimseye muhtaç olmuyoruz. İşin en zor tarafı denizdeyken alaboraya yakalanıyoruz , sığınak yerimiz yok. En zorlu tarafı olduğu kadar en zevkli tarafı da var. En zevkli tarafı da ağları çıkarırken balık dolu olduğunu görünce bütün yorgunluğunu ve stresini atıyorsun" diye konuştu.

kadin-basina-36-yildir-balikcilik-yapiyor.jpgkadin-basina-36-yildir-balikcilik-yapiyor-001.jpgkadin-basina-36-yildir-balikcilik-yapiyor-002.jpgkadin-basina-36-yildir-balikcilik-yapiyor-003.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.