Kadın Girişimciler Akademisi ikinci yılını kutluyor

Kadın Girişimciler Akademisi ikinci yılını kutluyor

ÜNLÜ & Co’nun kadınların iş fikirlerini hayata geçirmeleri konusunda teşvik etmek ve cesaretlendirmek amacıyla kurduğu Kadın Girişimciler Akademisi ikinci yılında 20 mezun daha verdi. ÜNLÜ & Co Yöneti...

ÜNLÜ & Co’nun kadınların iş fikirlerini hayata geçirmeleri konusunda teşvik etmek ve cesaretlendirmek amacıyla kurduğu Kadın Girişimciler Akademisi ikinci yılında 20 mezun daha verdi. ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Üyesi Şebnem Kalyoncuoğlu Ünlü, "Her yıl ne kadar çok kadını girişimci ekosistemine katmayı başarabilirsek, o kadar çok mutlu olacağız” diye konuştu.

Türkiye’nin önde gelen yatırım bankacılığı hizmetleri ve varlık yönetimi grubu ÜNLÜ & Co’nun kadınların iş fikirlerini hayata geçirmeleri konusunda teşvik etmek ve cesaretlendirmek amacıyla kurduğu Kadın Girişimciler Akademisi ikinci yılında 20 mezun daha verdi. Akademi kapsamında iş fikrini hayata geçirme aşamasında olan veya halihazırda girişimi olan 20 kadın, finansal okur yazarlık danışmanlığından liderlik ve insan yönetimine, iş planı oluşturmaktan şirket değerleme, borç finansmanı ve operasyonel süreçlere kadar bir girişimcinin ihtiyacı olan ana konularda eğitimlerden geçti. Kurumsal sosyal sorumluluk projelerinde; girişimcilik, kadına destek ve eğitime odaklanan ÜNLÜ & Co, 2016 yılında üç alanı başarılı bir şekilde harmanlayarak Kadın Girişimciler Akademisi’ni kurdu. Türkiye Girişimcilik Vakfı (GİRVAK) ve Endeavor Türkiye’nin desteği ile yürütülen Akademi ile 5 yılda 100 kadın girişimciye eğitimler verilmesi ve girişimci ekosistemine dahil edilmesi amaçlanıyor.

“Türkiye’de kadının işgücüne katılımı yüzde 34”

OECD ülkelerinde kadının işgücüne katılım oranı ortalama yüzde 63.3 iken, Türkiye’de bu oranın yüzde 34 civarında olduğunu belirten ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Üyesi Şebnem Kalyoncuoğlu Ünlü, “McKinsey’in araştırmasına göre, “Türkiye’de bankacılık ve sigortacılık sektörünün önde gelen şirketlerinde toplam çalışan sayısı içerisinde kadınların oranı yüzde 41 civarında iken, mali hizmetler sektörü hariç Türkiye’deki işgücüne katılım oranı yüzde 30’lara kadar düşüyor. Tabii bu oranlar yönetim kademesine doğru çıktıkça daha da geriliyor. Yürütme komitelerinde kadınların oranı yüzde 25, CEO pozisyonlarında yüzde 15’ler seviyesinde. Kadının işgücüne katılım oranını yüzde 34’lerden yüzde 63’e çıkarabilirsek Türkiye’nin GSYİH’sı da 2025 yılına kadar yüzde 20 artacaktır. Bu da gayri safi yurt içi hasılaya ilave 250 milyar dolarlık bir katkı demektir. Dolayısıyla hem özel sektör, hem kamu olarak bir seferberlik halinde bu konuda ne kadar çok çaba gösterirsek, ülkemizin kalkınması ve refahı açısından da o kadar yol kat etmiş olacağız. İşte biz de ÜNLÜ & Co olarak kadının işgücüne katılımına önem veriyor ve girişimcilik alanındaki farkındalığı artırmayı hedefliyoruz. Kadın Girişimciler Akademisi’ni de bu gereksinimden yola çıkarak hayata geçirdik. Her yıl ne kadar çok kadını girişimci ekosistemine katmayı başarabilirsek, o kadar çok mutlu olacağız” diye konuştu.

Bu yıl ikinci yılını kutlayan Kadın Girişimciler Akademisi ile 20 kadına iş fikirlerini hayata geçirmeleri konusunda destek olduklarını anlatan Şebnem Kalyoncuoğlu Ünlü, “ÜNLÜ & Co olarak kuruluşumuzdan bugüne kadar kadınların iş hayatına katılımını, grup şirketlerimizin her kademesinde desteklemeye önem verdik. İşe alım ve terfi süreçlerimizde, pozitif bir yaklaşımla kadın çalışanlara eşit koşullar sağlamaya özen gösteriyoruz. Gelecekte de, kadınları her alanda desteklemeye ve bu konudaki farkındalığı yükseltmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Öte yandan ÜNLÜ & Co, Birleşmiş Milletler (BM) Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) ve BM Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women) ortaklığında oluşturulan Kadının Güçlendirilmesi Prensipleri (Women’s Empowerment Principles) imzacılarından birisidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.