Kadın kahveciler tabuları yıktı

Kadın kahveciler tabuları yıktı

Aydın’da kadın işletmeciler, özellikle köylerde erkeklerin boş vakitlerini geçirmesinin yanı sıra sosyal yaşamların bir parçası olan kahvehanelerde tabuları yıktı.

Söke’nin Kisir ve Serçin köylerinde, kadınlar önlerinden dahi geçmeye çekindiği kahvehanelere el attı. Kadınların işletmeciliğini yaptığı bu kahvehanelerde argo ve küfüre de yer kalmadı.

Söke’ye 35 kilometre mesafedeki Kisir Mahallesi’nde Muhtar Baki Suna’nın eşi Nazan Suna, dört çocuk annesi. Ev işlerinin ve anneliğin yanı sıra köy kahvehanesini işleten Nazan Suna, eşi Baki Suna’ya da en büyük desteği veren kişi. Dört yıl önce geçtiği kahvenin ocağını bırakmayan Nazan Suna; “Kahvecilik eşimin 1991 yılından bu yana yaptığı meslek, ekmek teknemiz oldu. Eşimin dışarıda işleri olduğunda yerine bakacak eleman bulmakta zorlanınca ara sıra ben yardımcı olup ocağa geçiyordum. Ancak son dört yıldır kahve ocağından bir türlü çıkamadım. Artık ben müşterilerime alıştım, onlarda bana” dedi.

Kadınlar da kahvehane müşterisi oldu

Diğer taraftan Bafa Gölü Kıyısında bulunan Söke’ye bağlı Serçin Mahallesinde de Pervin Ören adlı kadının açtığı köy kahvesinin müdavimleri de kadınlar oldu. Serçin’de de tabular yıkılırken işletmeci Pervin Ören; “Anadolu’nun farklı kentlerinde turizm alanında çalışmamın ardından döndüğüm köyümde bu tür bir girişimde bulunmak istediğimde tepki ile karşılaşacağımdan endişeliydim. Ama tem tersi oldu, köyümüzde bu değişimi çabuk uyum sağladık. Kahveme erkek müşterilerimin yanı sıra kadın müşterilerimin de gelmesi beni daha çok mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.