Kadın Yelkenciler ‘Meme Kanseri’ne Dikkat Çekti

Kadın Yelkenciler ‘Meme Kanseri’ne Dikkat Çekti

Marmaris Martı Marina&Yacht Club, Türkiye’nin ilk ve tek kadın yelken okulu olan Women’s Sailing School (Kadınlar Yelken Okulu) tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Kadınlar Yelken Haftası kapsamında meme kanserini dikkat çekmek için tekinlik düzenledi.

- Marmaris Martı Marina&Yacht Club, Türkiye’nin ilk ve tek kadın yelken okulu olan Women’s Sailing School (Kadınlar Yelken Okulu) tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Kadınlar Yelken Haftası kapsamında meme kanserini dikkat çekmek için tekinlik düzenledi.

Dünyada amatör kadın yelkenciler arasında düzenlenen tek gezi organizasyonu olan ‘International Women Sailing Week’, bu yıl Rusya, Belçika, Almanya, Avusturya, İngiltere, Hollanda ve Türkiye’den olmak üzere 8 tekne ve yaklaşık 50 amatör kadın yelkencinin katılımıyla gerçekleşti. Rotalarını Hisarönü Körfezi’ne çeviren kadın sporcuların yer aldığı organizasyon kapsamında, “Martı Marina Women Match” adıyla özel bir etkinlik düzenlendi. Kâr amacı gütmeyen bir sosyal sorumluluk projesi olarak gerçekleştirilen organizasyonda kadın sporcular “SAIL PINK” sloganıyla meme kanserinin erken teşhisinin önemi ile ilgili duyarlılık yaratmak için yelkenlerini açtı.

Meme kanseri farkındalığını arttırmak ve bu hastalıkla savaşan kadınlara destek vermek amacıyla, meme kanserinin uluslararası sembolü olan pembe kurdeleyle yelkenlerini açan kadın sporcular, “SAIL PINK” logolu bayraklarla hafta boyunca konaklanan her koyda etkinliklere imza attılar. Kadınların daha güzel bir dünya için farklılık yaratacağına inanan kadın sporcular, “Deniz ve yelkenle sınırları kaldırıp, sevgi ve dostlukla çoğalacağız” sloganı ile yola çıktı. Türk takımının en ilgi çeken isimlerinden olan Lale Manço Ahıskalı da, meme kanserine dikkat çekmek ve hastalıkla mücadele eden kadınlara destek vermek adına denize açıldı.

KADIN YELKENCİLER ‘MEME KANSERİ’NE DİKKAT ÇEKTİ

KADIN YELKENCİLER ‘MEME KANSERİ’NE DİKKAT ÇEKTİ

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.