Kadınların akşam 18.00'den sonra yediği yemek kalp sağlığını tehdit ediyor

Kadınların akşam 18.00'den sonra yediği yemek kalp sağlığını tehdit ediyor

ABD'de yapılan bir araştırma yenilen yemeklerin zamanınında önemli olduğunu ortaya çıkardı. Akşam 18.00'den sonra yenilen yemekler kalp sağlığını tehdit ediyor.

ABD'de gerçekleştirilen bir çalışma kadınların günlük kalori miktarının önemli bir kısmını akşam 18.00’den sonra aldığını ortaya çıkardı. Bu ise kadınlarda kalp ve damar rahatsızlıklarını tetikliyor.

New York'ta bulunan Columbia Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen bir araştırmada yaş ortalaması 33 olan 112 kadının kalp sağlığına ilişkin inceleme yapıldı.

Akşam 18.00’den Sonra Yemeyin

Bir yıl boyunca yürütülen araştırma neticesinde elde edilen bulgulara göre günlük kalori miktarının önemli bir kısmını akşam 18.00’den sonra alan kadınlarda kalp ve damar rahatsızlığı riski, diğer kadınlara göre çok artıyor. Bu da erken yaşta kalp rahatsızlıklarına yakalanmak anlamına geliyor.

Araştırmadan elde edilen bir diğer bulgu ise akşam saatlerinden itibaren alınan aşırı kalori vücut kitle indeksinde ciddi artışa yol açtığı gibi yüksek tansiyon riskini de bir hayli yükseltiyor.

Sadece Ne Yenildiğine Değil, Ne Zaman Yenildiğine de Dikkat Edilmeli

Beslenme tarzıyla ilgili bir açıklama yapan Columbia Üniversitesi akademisyenlerinden Nour Makarem, “Kalp ve damar rahatsızlıklarının önüne geçilmesi için bugüne kadar ne tüketildiğine ve tüketilen yiyeceğin miktarına dikkat edildi. Bu araştırmayla birlikte yenilen yiyeceklerin zamanının da önemli olduğu öğrenilmiş oldu.” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.