Kahve Suyun Yerini Tutmuyor

Kahve Suyun Yerini Tutmuyor

Günlük 2 lt su tüketilmesi gerektiğini belirten Yrd. Doç Dr. Halit Yerebakan kahvenin, suyun yerini tutmadığını ifade etti.

Su, öğelerinin hücrelere taşınmasında, derinin canlanmasında, vücudun toksinlerden arınmasında ve metabolizmanın sağlıklı çalışmasında önemli bir yer tutar. Yeteri miktarda tüketilmemesi çok önemli sağlık sorunlarına neden olabilmektedir.

Vücudun gün içerisinde solunum, boşaltım ve terleme yoluyla kaybettiği suyu,yerine koyabilmek için birtakım yiyecek ve içecekleri tüketmek gerekir. Fakat vücuda gerekli miktarda su kazandırmak için doğru besin ögeleri seçilmelidir. Çünkü suyun yerini tutabilen içecekler olduğu gibi tutmayanları da vardır. 

Kahve suyun yerini tutmaz

Bu içeceklerden birinin de kahve olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Halit Yerebakan, ''Netice itibariyle şunu unutmamak lazım, biz insanlara günde 2 lt su dediğimiz zaman (bu kişiye göre de değişiklik gösterir) çorbalar, yemekler, çaylar, gıdalar, meyveler, meşrubatları da kast ediyoruz. Kahve suyun yerini tutmaz. Çünkü idrar sökücü özelliği vardır'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.