Kahvehanede Fotoğraf Sergisi

Kahvehanede Fotoğraf Sergisi

Denizli'nin Serinhisar ilçesi Kocapınar Mahallesi'ndeki bir kahvehanede "Bir Yastıkta Kocayanlar" isimli fotoğraf sergisi açıldı.

- Denizli'nin Serinhisar ilçesi Kocapınar Mahallesi'ndeki bir kahvehanede "Bir Yastıkta Kocayanlar" isimli fotoğraf sergisi açıldı.

Kocapınar Mahalle Muhtarlığı ve Kocapınar Köyü Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği işbirliği ile hazırlanan serginin açılışına AK Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Serinhisar Belediye Başkanı Mehmet Kobaş, Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kocapınar Köyü Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Sezai Söylemez, mahallelerinde anlamlı bir sergi açtıklarını belirterek, "Mahallemiz için çok anlamlı bir sergi oldu.Sergimizde 1965-1985 yıllara arasında muhtarlığa gelerek evlenen 185 çiftimizin fotoğrafları var. Muhtarlığa ait bu nikah defterini köy bekçimiz Halil Baysal 6 ay önce buldu. Biz de bununla ilgili ne yapacağımız düşünürken böyle bir sergi açmak aklımıza geldi. 185 çiftin fotoğraflarının yanında mahalleye dönüştürülen köyümüzün ileri gelen ailelerinden bulduğumuz 25 eski aile fotoğrafını da sergiliyoruz. Bu fotoğrafları satışa çıkartıp elde ettiğimiz geliri öğrencilere burs olarak vereceğiz" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da sergiye büyük önem verdiğini kaydederek, "Serginin konusu gerçekten de çok güzel. Konusu aile olan her şeyi destekleriz. 'Bir Yastıkta Kocayanlar' sergisi tam da bizi anlatıyor. Türk milletini güçlü kılan ailedir. Bizi diğer milletlerden ayıran en büyük özelliğimiz budur. Ailenin ne olduğunu, bir yastıkta kocanması gerektiğini gençlerimize göstermemiz gerekiyor’’dedi.

Konuşmaların ardından serginin açılışı protokol üyeleri ve davetliler tarafından yapılırken protokol üyeleri daha sonra sergiyi gezerek fotoğrafları inceledi. Sergi 4 Ağustos’a kadar gezilebilecek.

KAHVEHANEDE FOTOĞRAF SERGİSİ

KAHVEHANEDE FOTOĞRAF SERGİSİ

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.