Kalbi öğrencileri için atıyor

Kalbi öğrencileri için atıyor

Bundan 3 ay önce yorgunluk şikayetiyle hastaneye başvuran Engin Dirikal, kalbinde 3 damar tıkalı olduğu için ameliyat oldu.

Bundan 3 ay önce yorgunluk şikayetiyle hastaneye başvuran Engin Dirikal, kalbinde 3 damar tıkalı olduğu için ameliyat oldu. 81 yaşında olmasına rağmen orkestrada mandolin çalan, resim yapıp sergiler düzenleyen Engin öğretmen, 3 aylık dinlenme sürecinin ardından, yöneticisi olduğu okuluna geri dönerek öğrencilerine kavuştu.

İzmir'de yaşayan 54 yıllık öğretmen Engin Dirikal (81), uzun yıllar yabancı dil öğretmenliği ve idarecilik görevlerinde bulunduğu bir kolejde yönetim kurulu başkanlığı görevini sürdürürken, mesleğini çok sevdiği için öğrencilerle iç içe olmaya devam ediyor. Dirikal, okul yöneticiliğinin dışında boş zamanlarında resim yapıyor ve mandolin çalıyor. Kısa zaman öncesine kadar TOBAV Orkestrasında mandolin çalan Engin Dirikal'ın resimleri sergilere de katılıyor.

Öğretmenler Gününde okula döndü

Engin Dirikal, bundan 3 ay önce yorgunluk şikayetiyle hastaneye başvurdu. Dirikal, kalbinde 3 damar tıkalı olduğu için ameliyat oldu. Medicana International İzmir Hastanesinde Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Suat Büket ve ekibi tarafından robotik bypass ameliyatı olan Engin Dirikal, "Hem doktorum hem de arkadaşım Prof. Dr. İsa Durmaz'a yorgunluk şikayetiyle başvurmuştum. Yapılan anjiyoda 3 damarımda tıkanıklık saptandı. Doktorlarım aktif bir hayat sürdüğüm için kalp ameliyatı olmamı önerdi. Ameliyatın ardından ilk kez, Öğretmenler Gününde okula gelince öğrencilerimin ve meslektaşlarımın ziyaretleri beni çok mutlu etti" dedi.

Üç kuşaktır öğretmen bir aile olduklarını anlatan Dirikal, öğretmenlikle ilgili duygularını şöyle özetledi:

"Öğretmenlik çok sabır isteyen bir meslek olsa da verdiğin bilgiyi öğrendiklerini görmenin mutluluğu anlatılamaz. Üzerinden uzun yıllar geçse bile öğrencilerin adı ve soyadı unutulmuyor. Hastanede de doktorlardan, çalışanlardan birçok öğrencimi gördüm, sohbet ettik. Onların iyi yerlere geldiğini görmek gurur verici. Aile şirketimizde üçüncü kuşak olan çocuklarımız da bizim mesleğimizi seçtiği için çok mutluyuz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.