Kalınomuz Kaybetti CHP Kazandı

CHP enerjisini sık sık yaptığı kongrelerden alır” diyenler var. Bu görüşe katılmam mümkün değil ancak; bu kez onlar haklı çıktı.

Eğrisi doğrusunu buldu…

Sudan sebeplerle Efeler’in seçilmiş yönetimi görevden alınıp kongreye gidilince içimden “Eyvah CHP yine içine kapanıyor” dedim.

Ama öyle olmadı…

CHP delegesi toz duman içinde doğrusunu yaptı.

***

Biraz açalım konuyu…

Biliyorsunuz Bayram İnci kısa bir süre önce görevden alındı. Epey farklı gerekçeler arandı bunun için sonunda merkez ilçeden Efeler’e dönüşme sürecinde zoraki istifalarla yaratılan teknik bir iki gerekçenin arkasına sığınılıp –ki o gerekçeler de hukuken doğru değil-  İnci ve ekibi görevden alındı.

Bu bir organizasyon.

Kabul etse de etmese de bu durumun sorumlusu Barkan Kalınomuz’dur. Gelecek yıl yapılacak genel seçime dönük hesaplar yapan Kalınomuz “güç gösterisi”ne kalkıştı.

Milletvekili adayı ve sıralamada iyi bir yer bulabilmek adına bunu önemsiyordu.

Ancak hesaplamadığı iki şey vardı.

Birincisi; CHP’nin koltukları kimsenin tapulu malı değil elbette ama böylesi bir görevden alma parti içinde ciddi sıkıntı yaratır. Öyle de oldu…

İkincisi; Özlem Çerçioğlu’nun gücü…

***

Daha dört ay önce muhteşem bir seçim zaferi elde eden Çerçioğlu, Aydın’daki siyasi dengelerin de tam ağırlık merkezinde. Topuklu Efe’ye rağmen bir siyasi manipülasyon yapmak mümkün değil. Çerçioğlu toplumsal menfaatin öne alınmadığı kişisel kaygılarla yapılmış hiçbir hamleye izin vermez.

Öyle de yaptı…

Doğrusunu söylemek gerekirse bu seçimin gerçek kaybedeni Kalınomuz ekibi olmuştur. Kazananları ise CHP, Özlem Çerçioğlu ekibi ve Bayram İnci’dir.

***

Bayram İnci’yi tebrik ediyorum. Yönetiminde Onur Dinler ve Nevzat Arslan gibi yakından tanıdığım çalışkan isimler var.  Yakın çalışma arkadaşları da yine listede. Bu yönetime çok iş düşüyor.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum