Kamalak Tezkereyi Eleştirdi

Kamalak Tezkereyi Eleştirdi

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Türk askerine sınır ötesinde operasyon yetkisi veren tezkereyi eleştirdi.

- Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Türk askerine sınır ötesinde operasyon yetkisi veren tezkereyi eleştirdi.

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, SP İzmir İl Başkanlığı 5. Olağan Kongresi’ne katıldı. Partililerin yoğun katılımı ile gerçekleşen kongrede Konuşan Kamalak, Türkiye’nin dış politikasını eleştirdi, Türk askerine sınır ötesinde operasyon yetkisi veren, yabancı askerlerin de Türkiye üzerinden geçiş yapmasını sağlayan tezkere ile ilgili değerlendirmede bulundu. İktidar partisine seslenen Kamalak, şöyle konuştu: “Uyarıyorum; yanlış yoldasınız, yanlış yoldasınız, yanlış yoldasınız. O tezkereye göre, Türkiye yabancı ülkelere asker gönderebilecek. Türkiye hangi yabancı ülkelere asker gönderecek? Ey o tezkereye kabul oyu veren milletvekilleri, hangi ülkelere asker göndereceksiniz? İslam ülkelerine değil mi? Suriye ve Irak’a değil mi? Ne için, savaşmak üzere. Yani Müslümanları öldürsün diye öyle mi. Tabi başka ne için gönderecek ki? İsrail’e mi gönderecek, hayır. Rusya’ya, Amerika’ya mı, hayır. Suriye’ye gönderecek. Orada insanlar zulüm altındaymış. İyi de oraların karışmasında ey iktidar partisi senin büyük vebalin vardır, büyük günahın vardır. Bugün Allah aşkına bu iktidarın Suriye politikasını doğru bulan içinizde tek kişi var mı? Türkiye’ye yabancı askerler konuşlandırılacakmış. Tezkereye kabul oyu veren vekillere tekrar soruyorum; dürüst olun o yabancı asker dediğin kim. Kahraman Türk ordusu, IŞİD’e karşı Batı’dan yardım bekleyecek öyle mi? Kabul edilir gibi değil.”

KAMALAK TEZKEREYİ ELEŞTİRDİ

KAMALAK TEZKEREYİ ELEŞTİRDİ

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.