Kampüste Bir Gün Değil Her Gün “İyilik Var”

Kampüste Bir Gün Değil Her Gün “İyilik Var”

Yaşar Üniversitesinde “Kampüste iyilik var” sloganıyla yola çıkan öğrenciler, çalışanlar ve akademisyenler kurdukları gönüllü takımı ile yıl boyunca iyiliği tüm kente yaymaya çalışıyor. “İzmir’de iyil...

Yaşar Üniversitesinde “Kampüste iyilik var” sloganıyla yola çıkan öğrenciler, çalışanlar ve akademisyenler kurdukları gönüllü takımı ile yıl boyunca iyiliği tüm kente yaymaya çalışıyor. “İzmir’de iyilik var” diyerek 57 derneği ve belediyeleri iyilik için bir araya getiren ’Yaşar gönüllü takımı’, yeni yılda da sosyal sorumluluk projesi olarak kampüsteki noktalarda toplanan malzemeleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

Yaşar Üniversitesinde okuyan her öğrenci sembolik olarak 1 krediye denk gelen sosyal sorumluluk dersini almadan mezun olamıyor. Öğrenciler, bu ders kapsamında, “sosyal sorumluluk” ve “sosyal girişimcilik” eğitimi alıyor. Bu eğitimleri tamamlayan öğrenciler, gerçekleştirmeyi planladıkları sosyal sorumluluk proje fikirlerini bireysel ya da grup olarak planlayıp hayata geçiriyor. Her yıl binin üzerinde öğrenci bu ders kapsamında yüzlerce iyilik projesine imza atıyor. Çalışanlar ve akademisyenler de “Kampüste iyilik var” sloganıyla oluşturdukları gönüllü takımıyla öğrencilere destek oluyor. Yaşar Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Projeler Koordinatörü Kevser Yavuz Çimenli, sosyal sorumluluk kültürünü yaygınlaştırmayı amaçladıklarını belirterek, “Yıl boyunca birçok sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdik. İyilik hareketini ve gönüllülük kavramını çevremize ve tüm İzmir’e yaymak, etrafımızdaki iyilik halkasını büyütmek istiyoruz. Dünya Gönüllüler Günü’nde tüm kente iyilik mesajı verebilmek için 57 kuruluş ve belediye ile ‘İzmir’de iyilik var’ projesini hayata geçirdik. Bir gün değil her gün iyilik yapmak için kampüsün çeşitli yerlerine iyilik kutuları yerleştirdik. Herkes buraya belirlenen ihtiyaçlara göre giyecekten, kırtasiyeye kadar birçok şeyi getiriyor. Yeni yılın başında da mültecilere ve bazı köylerdeki çocuklara çeşitli hediyeler vererek, bu yıl da çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Her gece çorba dağıtıyorlar

Bugüne kadar yapılan çalışmalardan örnekler veren Çimenli, “İzmir’deki dört hastanede, tedavi gören çocuklar için hediyeler hazırlayıp her hafta düzenli olarak ziyaret edip KAÇUV tarafından yürütülen ‘Oyun benim ilacım’ isimli projeye katıldık. Öğrencilerimiz, her gece hazırladıkları çorbaları evsizlere, ihtiyaç sahiplerine, mültecilere dağıtıyor. 105 çocuğumuzu ilk kez sinemaya götürdük, bazı okulların çevre düzenlemesini yaptık. Sahil temizliğinden, sokak hayvanları için mama toplayıp barınak yapmaya, köy okullarına kütüphane kurmaktan ihtiyaçları olan elbiseleri temin etmeye kadar birçok iyilik gerçekleştirdik” diye konuştu.

İyilik çemberi

“Bir projenin sonunda, öğrenci, kendini ne kadar iyi hissediyorsa, yaptığı çalışmanın işe yaradığına inanıyorsa gönüllülük ve sosyal duyarlılık onun hayatında daha kalıcı olabiliyor” diyen Kevser Çimenli, “Bu nedenle üniversitemizde planladığımız bütün çalışmalarda gerçek ihtiyaçlara ve gerçek çalışmalara yer veriyoruz. Üniversitenin çalışanlarının ve akademisyenlerinin projelere gösterdikleri ilgi öğrenciler için bir motivasyon kaynağı. Sivil toplum kuruluşlarına ve kamu kurumlarına bizimle yaptıkları işbirliği için bir kez daha teşekkür ederiz. Bundan sonra da işbirlikleri ile iyilik çemberini genişletmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.