Kamu Personeli Danışma Kurulu Toplantısı

Kamu Personeli Danışma Kurulu Toplantısı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "Temel bir hedefimiz var. Türkiye yükselmeli, değişim sağlamalıyız ama en önemlisi sistemi tıkır tıkır işletmeliyiz" dedi.Kamu Personeli Danışma Kurul...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "Temel bir hedefimiz var. Türkiye yükselmeli, değişim sağlamalıyız ama en önemlisi sistemi tıkır tıkır işletmeliyiz" dedi.

Kamu Personeli Danışma Kurulu Toplantısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu başkanlığında yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Soylu, “13 yılda gerçekleştirilen reformlar, ortaya konan politika, attığımız adımlar ve Türkiye’nin aldığı mesafe ve belirlediği istikamet bunun çok net bir şekilde ortaya konulduğunu göstermektedir. Emekliler dahil, kuyruklar dahil, ilaç, banka kuyrukları dahil bu reformlarla belki de gelişmiş ülkelerin imreneceği bir tablo haline gelmiştir. Gerçekleştirilen reformlar ülkemizin ekonomisinin büyümesini, halkımızın refahı ve insanımızın standartlarının yükselmesini sağladı” diye konuştu.

Ekonomik büyümeyi arzu ettiklerini kaydeden Soylu, şunları söyledi: “Biz ortak akılla birlikte Türkiye’de yaşayanlarımızın, çalışanlarımızın ve onların güvencesi içerisinde bulunmak istediği sosyal güvenlik sistemimizin konforundan istifade etmesini istiyoruz. Temel bir hedefimiz var. Türkiye yükselmeli, değişim sağlamalıyız ama en önemlisi sistemi tıkır tıkır işletmeliyiz. En son yapılan toplu sözleşmede belirtilen rakamların ve kazanımların dışında birçok çalışmanın da yapılmasına karar verilmiştir.”

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da, Memur-Sen’in görüş, beklenti ve taleplerini açıkladı. Yalçın, kamu görevlilerinin beklenti ve taleplerinin, kamu görevlileri sendikaları ile konfederasyonlarının görüş, öneri, eleştiri ve tekliflerinin kamuoyuyla ve kamu işvereni önceliğinde yürütme ve idare ile paylaşılmasına, tartışılmasına ve nihayetinde kazanıma dönüşmesine zemin hazırlayacağına inandığı 2015 yılı ikinci Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısının hayırlara vesile olmasını diledi. Bu çerçevede, 2015 yılının son, yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanının ilk Kamu Personeli Danışma Toplantısının kamu görevlilerine, ülkemiz çalışma hayatına yeni kazanımların üretileceği bir zemin olacağı inancını ifade eden Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bakanımıza bakanlık görevine atanması nedeniyle büyük Memur-Sen ailesi adına tebriklerimizi ifade ediyor. Hayırlı olsun, daima hayırda olsun.”

Yalçın, “64. Hükümetin hükümet programının TBMM’ne arz edilme sürecinin tamamlandığı ve güven oylamasının yapılacağı bir günde gerçekleştirecekleri KPDK toplantısının, ülkemizin yeniden Büyük Türkiye yolculuğuna önemli katkı yapacağını" söyledi.

Ağustos ayında tamamlanan 3. Dönem Toplu Sözleşme sürecinin, kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarında önemli kazanım ürettiğini anlatan

Yalçın, sözlerine şöyle devam etti:

"Elde ettiğimiz kazanım sayısı, kamu görevlilerin maaş ve ücretlerine yapılan zam oranı, emekli kamu görevlilerinin maaşlarına ve emekli ikramiyelerine yapılan ilave zam başta olmak üzere bir çok konu başlığında yeni rekorlar ürettiğimiz bu toplu sözleşme her yönüyle, ülkemiz sendikal tarihine kaydedilmiştir. 7 Haziran seçimlerinin ürettiği siyasi belirsizlik ve bu belirsizliğin ürettiği ekonomik durgunluk düzleminin hakim olduğu bir zaman diliminde toplam 213 kazanımlı toplu sözleşmelerin altına imza atmak ve attırmak elbette çok önemlidir. Ekonominin uzun süreli büyüme perspektifinde kendisine büyümeden pay aktarılmayan, ülkedeki refah artışı simetrik olarak bordrolarına yansıtılmayan kamu görevlileri fotoğrafı ortadadır. Enflasyona karşı koruma bazlı maaş ve ücret sistemi, kamu görevlilerinin emeklerinin, ülkenin büyümesine, gelişmesine katkılarının maaşlarda, ücretlerde, mali ve sosyal haklarda görünür olmasını engellemiştir. Enflasyon bazlı maaş karşılaştırma tabloları üzerinden mutlu olması istenen kamu görevlilerinin bordrolarını büyüme bazlı, döviz kuru bazlı, özel sektörün kâr oranları bazlı bir değerlendirmeye tabi tuttuğumuzda, ülke ekonomisi büyürken maaş bordroları yerinde sayan bir grafik ortaya çıkıyor. 1 Kasım seçimleri sonucunda ortaya çıkan Meclis tablosu ve bir siyasi partinin tek başına hükümet kurma imkanına sahip olması bu noktada önemli bir avantajdır.”

“KIRMIZI ÇİZGİLERİMİZİ KORUYACAĞIZ”

“Gelir dağılımı, adil paylaşım, emeğin hakkı ve benzeri başlıklarda birey ve toplum memnuniyetini sağlamaya dönük istikrarlı bir kurgu yoksa, ekonomik istikrar rakamlarla ilgilidir ve insanlara temas etmeyen bir yanılsamadan ibarettir” diyen Yalçın, siyasi istikrarın, hakları koruma, geliştirme, artırma imkanı olduğunu söyledi.

Riskler, kaos ve krizlerden arınma fırsatı olduğunu anlatan Yalçın, sözlerini şöyle tamamladı: "Kamu görevlileri ve kamu görevlileri sendikaları olarak biz bu fırsatlar noktasında, doğal, donanımlı, sorumluluk alan, öneri ve eleştiri geliştirebilen, sorun tespiti ve çözüm teklifi yapan paydaşlarız. Belli alan ve konularda öncü ve lideriz. Öyle de olmak zorundayız. Bu bağlamda, elbette belli konularda kırmızı çizgilerimiz var. Bunları, bugün yeniden ifade etmeye ihtiyaç duymuyoruz. Kırmızı çizgilerimiz yanında tartışmaya, paylaşmaya, fikirlerimizi, önerilerimizi aktarmaya, talep ve tekliflerimizle mevcudu değiştirmeye, mümkün ve muhtemeli hayata geçirmeye dönük konu başlıkları var.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.