“Kamu Yöneticiliğinde Etik” Konferansı, Sektör Yöneticilerini Bir Araya Getirdi

“Kamu Yöneticiliğinde Etik” Konferansı, Sektör Yöneticilerini Bir Araya Getirdi

Erdemli Yöneticiler Akademisi (EYAD) kamu ve özel sektörde görev yapan yöneticilerle bir araya geldi.

Erdemli Yöneticiler Akademisi (EYAD) kamu ve özel sektörde görev yapan yöneticilerle bir araya geldi. Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sedat Murat, “Her şeyi kanunla düzenleyemezsiniz. Dolayısıyla topluma şekil verecek olan ahlaki değerlerdir yani vicdanların eğitilmesidir” dedi.

‘Kamu Yöneticiliğinde Etik’ konulu konferansa Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sedat Murat, Sultangazi Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Birinci, Bekir Koç, EYAD İl Başkanı Adil Dayıoğlu, eğitimci Adem Doğan, Mülkiye Baş Müfettişi İbrahim Kapaklıkaya, ÖNSİYAD Genel Başkanı Rasim Erdoğmuş ve İstanbul’da yönetici pozisyonunda bulunan kamu ve özel sektör temsilcileri katıldı.

Konferansta kürsüye davet edilen Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sedat Murat, “Ahlaki yönden, erdem yönünden kendimizi geliştirmeye çok ihtiyacımız var. Hukuk her dönem olmuştur. Hukuk yasalar çok eski çağlara kadar yasalar kurallar konulmuştur. Peki hukukla ahlak veya etik arasında ne tür ilişki vardır. Aslında yasalara şekil verende ahlaki hal ve hareketlerdir davranış kalıplarıdır. Peki her şeyi kanunla düzenlemek mümkün mü? Her şeyi kanunla düzenleyemezsiniz. Dolayısıyla topluma şekil verecek olan ahlaki değerlerdir yani vicdanların eğitilmesidir. Eğer siz vicdanları eğitemezseniz ne kadar önlem alırsanız alın bugün modern dünya bunun sıkıntısıyla karşı karşıya ister özel sektörde, ister kamuda, ister ailede” dedi.

“Yasalarla hayatın her alanı düzeltilemez” diyen Murat, “Bazı şeyler vardır ki yasaların sınırına girmez ama öyle bir vicdani eğitim almıştır, öyle bir şekle sokulmuştur ki yasalara da ihtiyaç olmayan insanlar vardır. Yasalarla hayatın her alanı düzenlenemez. O boşlukları dolduracak olan etik değerlerdir, bana göre yasalardan çok daha önemlidir. Kamu yöneticisi devlet-millet bütünleşmesini sağlar, devleti olan güveni tesis eder. Kamu yöneticisinin görevi kamunun menfaatini düşünmektir, tek düşüncesi kamunun menfaatidir” diye konuştu.

Programın arından Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Birinci, Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Prof. Sedat Murat’a katılımlarından dolayı bir plaket takdim etti. Ardından toplu hatıra fotoğrafı çekildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.