Kanalizasyon dereye akıyor, vatandaş çare arıyor!

Kanalizasyon dereye akıyor, vatandaş çare arıyor!

Aydın’ın İncirliova ilçesinde kanalizasyonun açık bir şekilde boşaldığı Yalkıdere Çayının çevresi, yayılan ağır koku nedeniyle nefes alamaz duruma geldi. Sağlığı olumsuz etkilediğini öne süren vatandanlar, biran önce yetkililerin önlem almasını istedi.

İncirliova ilçesi İstiklâl Mahallesinde bulunan piknik ve mesire alanına 50 metre uzağında Yalkıdere Çayına boşalan kanalizasyon atığı çevresinde yaşayan vatandaşları nefes alamaz duruma getirdi. Vatandaşlar, ilgililere defalarca şikâyette bulunduklarını ancak bir önlem alınmadığını iddia etti. Yetkilileri göreve davet eden mahalle sakinleri çözüm bulunmaması halinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım isteyeceklerini söyledi.

KÖŞGER İLE ÇERÇİOĞLU’NU İNCİRLİOVA’YA DAVET ETTİ

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger ile Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu mahalleye davet eden mahalle sakinlerinden Yaşar Çıpan, “Sayın valimiz ve Büyükşehir başkanımızı Yalkıdere Çayına davet ediyoruz. Gelsinler neler yaşadığımızı görsünler. Sorunu Haçıaliobası Mahallesinde yaşayan halkımızdan dinlesinler” dedi.

KORONAVİRÜS TEDİRGİN ETTİ

yasar-cirpan-001.jpgYalkıdere Çayına boşalan kanalizasyon atığı çevresinde yaşayan vatandaşlar adına 2017 yılında Aydın Valiliğine verdikleri bir dilekçe ile sorunun çözümünü istediklerini belirten Yaşar Çıpan, “300 imzalı dilekçe ile İncirliova kanalizasyonunun açıktan Yalkıdere Çayına aktığını, mahalle halkının çok ciddi bir kokuya maruz kaldığını bildirerek mağduriyetimizin giderilmesini istedik. Bir süre sonra Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğünden, ‘Kanalizasyon sorunu, yatırım programımızda bulunan arıtma tesisinin yapılmasına müteakip giderilecektir’ şeklinde cevap geldi. Aradan 3 yıl geçti ama sorunumuza çözüm bulunmadı. Dilekçemizin akıbetini öğrenmek için defalarca müracaat etmemize rağmen bir sonuç alamadık. Çin’in Wuhan kentinden tüm dünyaya yayılan Koronavirüs dere, çay gibi akarsulara lağım pisliklerinden geçebiliyormuş. Kanalizasyonun aktığı yere çok yakın alanda arı kovanları var, hayvanlarını otlatan vatandaşlarımız var” diyerek halk sağlığını ilgilendiren bu konuda yetkilileri göreve davet etti.

CUMHURBAŞKANINDAN DESTEK İSTEYECEKLER

Yaşar Çıpan, kanalizasyon sorununun çözülmemesi halinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşüp destek isteyeceklerini sözlerine ekledi.  

kanalizasyon-(1).jpgkanalizasyon-(2).jpgkanalizasyon-(3).jpgkanalizasyon-(4).jpg

dilekce-(1).jpgdilekce-(2).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.