Kanser Taraması Hizmeti Aliağa’da Sürüyor

Kanser Taraması Hizmeti Aliağa’da Sürüyor

İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından kansere erken evrelerde teşhis konulabilmesi için yapılan ücretsiz kanser taraması hizmeti Aliağa ilçesinde devam ediyor.İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü Eğitim Ara...

İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından kansere erken evrelerde teşhis konulabilmesi için yapılan ücretsiz kanser taraması hizmeti Aliağa ilçesinde devam ediyor.

İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü Eğitim Aracı’nda kansere erken tanı konulabilmesi için yapılan testlerin yanı sıra, obezitenin engellenmesi noktasında vatandaşlara vücut kitle endeksi ölçümleri de yapılıyor. Ayrıca ‘Eğitim Aracı’ yanında kurulan organ bağışı standında, bağış yapmak isteyen vatandaşlara form dolduruluyor. Hizmet vermeye başladığı 29 Haziran tarihinden bu yana 685 kişiyi sağlık taramasından geçiren ‘Eğitim Aracı’nda, alanlarında uzman 6 kişilik bir sağlık ekibi bulunuyor.

“OBEZİTE, KANSERDEN KADAR YAYGIN”

Sağlık ekibinde Obezite Birimi’nde görevli Tülay Kılıçarslan, kanserin tedavi edilmesi bakımından erken teşhisin çok önemli olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Kanser tedavilerinde erken teşhis, hastanın iyileşme süreci adına çok önemli. Ücretsiz olarak sunulan bu hizmetten faydalanabilmeleri için vatandaşları sağlık taraması için bekliyoruz. Kanserden daha yaygın olan diğer bir hastalık da obezite. Biz bu noktada kandaki şeker oranına bakıp vatandaşları önlem alması gereken bir konu varsa uyarıyor, gerekli talimatları veriyoruz. Vatandaşların beden kitle endekslerinin ölçümlerini de yaparak onlara ‘Sağlıklı Beslenme Rehberi’ veriyoruz. Ayrıca adım sayar dağıtımı yapıyoruz. Bu sayede vatandaşları yürüyüşe teşvik etmeyi amaçlıyoruz."

Ücretsiz olarak verilen hizmetler dahilinde ‘İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü Eğitim Aracı’, 10 Temmuz tarihine kadar ilçede yer alan Demokrasi Meydanı’nda hizmet vermeye devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.