Kanserli Hastadan Alınan Parçaların Kaybolduğu İddiası

Kanserli Hastadan Alınan Parçaların Kaybolduğu İddiası

İzmir’de, iddialara göre kanser olduğunu öğrenen ve Ege Üniversitesi Hastanesine sevk edilen bir kişi, tetkik yapılması için alınan parçaların kaybolması üzerine konuyu yargıya taşıyarak dava açtı.İzm...

İzmir’de, iddialara göre kanser olduğunu öğrenen ve Ege Üniversitesi Hastanesine sevk edilen bir kişi, tetkik yapılması için alınan parçaların kaybolması üzerine konuyu yargıya taşıyarak dava açtı.

İzmir’de yaşayan Tamer Adaş’a, şüphe üzerine gittiği hastanede prostat kanseri teşhisi kondu. Kanserle yıkılan Adaş, yapılan kontrollerin ardından Yeşilyurt’taki Araştırma Hastanesinden Ege Üniversitesi’ne sevk edildi. Kanser olduğunu için morali bozulan Tamer Adaş, çaresizlik içinde doktorların acilen ameliyat önerisini de kabul etti. Ameliyat olan Adaş’ın, operasyonu da başarılı geçti.

Alınan parçalar kayboldu

Öte yandan, doktorlar, iddialara göre, Tamer Adaş’ın vücudundan tahliller ve incelemeler yapmak için de parça aldı. Ameliyat sonrası birkaç gün yoğun bakımda kalan Adaş, daha sonrada kendine gelerek yaşadığına sevindi. Taburcu olan Adaş, bir müddet sonrada sonuçları almak üzere hastaneye tekrar gitti. Ada, hastaneye gittiğinde, duyduğu sözler karşısında ise şoke oldu ve tetkik için alınan parçaların kaybolduğunu öğrendi. Ege Üniversitesi Hastanesine bağlı Tıbbi Pataloji Anabilim Dalı Başkanlığı da, laboratuvara herhangi bir numunenin ulaşmadığını içeren yazı yazdı.

Acemi bir personel hatasıymış

Tamer Adaş, alınan parçalar bulunamayınca doktorlara karşı avukatı aracılığıyla bir tazminat davası açtı. Adaş, konu hakkında yaptığı açıklamada, "İnsanların sorumsuzluğu başka bir şey değil. Kanser hastalığının tedavisi ve yapılabileceklerle alakalı daha sorumlu olunması gerekiyor. Şuanda vücudumda kanserin ne derece olduğunu bilmiyorum. Taburcu olurken başarılı bir ameliyat olduğu söylendi. Pataloji raporunu bir türlü alamadım. Patalojide kaydımın olmadığı söylendi. Ameliyatımı yapan doktorlar irtibata geçtim. Doktorlar bir araya geldiğimizde ’kayıp bulamıyoruz’ dedi. ’Acemi bir personelin hatası’ dedi. Tedavim şuanda aksadı. Hiç bir şey yapılamıyor. Rapor yok" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.