Karaarslan ile Ekrem Yiğit arasındaki para trafiğinin Çerçioğlu ile ilgisi var mı?

Karaarslan ile Ekrem Yiğit arasındaki para trafiğinin Çerçioğlu ile ilgisi var mı?

FETÖ’nün belediyeler imamı olduğu belirtilen Erkan Karaaslan’ın Aydın Büyükşehir Belediyesi üst düzey bürokratlar arasındaki para trafiğini belgeleyen MASAK raporunun ardından eski başsavcı Ekrem Yiğit’e para transferinin belgesini de Aydın 24 ulaştı.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun danışmanı FETÖ’nün belediyeler imamı olduğu belirtilen Erkan Karaaslan ile CHP’li Aydın Büyükşehir Belediyesinde görev alan üst düzey bürokratlar arasındaki para trafiğinin MASAK (Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı) raporu ile belgelenmesinin yankıları sürerken, Karaaslan’ın FETÖ’den tutuklanan eski başsavcı Ekrem Yiğit’e 48 bin lira para transferi yaptığı MASAK raporu ile tespit edildi.

TESADÜFÜN BÖYLESİ

FETÖ’nün belediyeler imamı olduğu belirtilen Erkan Karaaslan’ın Aydın Büyükşehir Belediyesi üst düzey bürokratlar arasındaki para trafiğini belgeleyen MASAK raporundan sonra Karaarslan ile eski başsavcı Ekrem Yiğit arasındaki 48 bin lira tutarındaki para trafiğini belgeleyen MASAK raporuna da Aydın 24 ulaştı. Raporda, “GİB kayıtlarında yapılan sorgulamada SARBEL ile Ekrem Yiğit arasında gerçekleşen herhangi bir mal ve hizmet alım satım işlemine rastlanılmamıştır” ifadesine yer verildiği görülüyor. MASAK Raporundakı bir başka ayrıntı ise para taransferinin hain darbe girişiminin gerçekleştirildiği 15 Temmuz 2016 tarihinde yapılması oldu. 

TUTUKLANDI

Fetullahçı Terör Örgütü'nün belediyeler imamı Erkan Karaarslan geçtiğimiz günlerde yapılan operasyonla yeniden gözaltına alınmıştı. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, "ihaleye fesat karıştırma", "resmi belgede sahtecilik", "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "kamu kurum ve kuruluşlarının zararına nitelikli dolandırıcılık" suçları kapsamında aralarında Avcılar Belediyesi ihale komisyonu başkanı ve üyelerinin de olduğu 19 şüpheliye yönelik 8 ilde eş zamanlı operasyon düzenlenmişti. Aralarında Karaarslan'ın da olduğu 6 şüpheli 'Dolandırıcılık' ve 'İhaleye fesat karıştırma' suçlarından tutuklandı.

ÇERÇİOĞLU İLE İLGİLİ BÖLÜMLERİNİN ÇIKARILDIĞI BİLGİSİ ORTAYA ATILMIŞTI

Bilindiği gibi 2012 yılında Aydın Belediyesi’ne operasyon yapılmış "İhaleye fesat karıştırmak, çete ve örgüt kurmak, irtikâp" suçu işledikleri gerekçesiyle 47 kişi hakkında dava açılmıştı. Yaklaşık üç yıl boyunca Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada sanıklardan dönemin Aydın Belediye Başkan Yardımcısı Kamil Kaya, üç ayrı suçtan 9 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılırken dönemin Belediye Başkanvekili Ahmet Gümüş ise irtikâp suçundan 4 yıl 2 ay hapisle cezalandırılmıştı.

Bu davada dönemin Belediye Başkan Yardımcısı Kamil Kaya ile dönemin Belediye Başkanvekili Ahmet Gümüş yargılanıp ceza aldığı dava dosyasından Başkan Özlem Çerçioğlu ile ilgili bölümlerinin çıkarıldığı bilgisi ortaya atılmıştı. Davaya bakan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mustafa Mutlu FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine konuldu.

AYDIN’DA GÖREV YAPTIĞI DÖNEMLE İLGİSİ VAR MI?

SARBEL ile Ekrem Yiğit arasında gerçekleşen herhangi bir mal ve hizmet alım satım işlemine rastlanılmaması nedeniyle, Özlem Çerçioğlu ile sık sık bir araya gelerek görüşen Ekrem Yiğit’e aktarılan 48 bin liranın Aydın'da görev yaptığı dönemle bir ilgisinin olup olmadığı merak ediliyor.

masak-raporu.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.