Karaarslan’ın 'Pes' Dedirten Marifeti

Karaarslan’ın 'Pes' Dedirten Marifeti

Aydın Büyükşehir Belediyesinde Özlem Çerçioğlu imzasıyla yürürlüğe konulan genelge ile Aydın'dan 1000 kilometre uzaklıktaki Mersin Büyükşehir Belediyesinde yürürlüğe konulan genelge kelime kelimesine aynı çıktı!

Mersin Büyükşehir Belediyesi 13 Mart 2015 tarihinde ihalelerle ilgili bir iç genelge yayınladı. Bu tarihten 14 ay sonra Aydın Büyükşehir Belediyesinde Başkan Özlem Çerçioğlu imzasıyla ihalelerle alakalı bir genelge yürürlüğe kondu. Bu genelgeyle iki belediyede bütçe ile ödenek verilen harcama yetkilisi olan daire başkanlarını bay pas ederek bütün ihalelerin Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı tarafından gerçekleştirilmesi sağlandı.

Aynı kalemden çıktığı ortaya çıkan genelge, iki belediyede danışmanlık yapan FETÖ/PDY terör örgütü üyesi olmak ve finansman temin etmek suçlamasıyla Mersin’de tutuklanan ve halen Hatay Cezaevinde bulunan Erkan Karaaslan'ın belediyelerde ne kadar etkili olduğunu gözler önüne serdi.

Her iki genelgenin kelimesi kelimesine aynı olmasını değerlendiren eski bürokrat Haldun Haşmet Aysan, “FETÖ/PDY terör örgütü üyesi olmak ve finansman temin etmek suçlamasıyla Mersin’de tutuklanan ve halen Hatay Cezaevinde bulunan Erkan Karaaslan'ın Aydın Büyükşehir Belediyesinde ve Mersin Büyükşehir Belediyesinde danışmanlık yaptığı bilindiğine göre bu da üst adın(!) marifeti olsa gerek!” dedi.

Aysan, Mersin Büyükşehir Belediyesinin genelgesini hazırlayan şüpheliler Tevfik Dinçer, Haluk Tunçsu ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili M. Özgür Sanal üzerine atılı silahlı terör örgütüne üye olma, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, Terörizmin Finansmanının Önlenmesine Dair Kanun'a muhalefetten tutuklandıklarını sözlerine ekledi.

mersin.jpgaydin-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.