Karaburun Yarımadası İçin Çok Geç Olmasın!

Karaburun Yarımadası İçin Çok Geç Olmasın!

Karaburun Yarımadası'nda RES adı verilen rüzgar enerjisi santrallerine karşı çıkanların imzaladıkları dilekçeler, Cumhurbaşkanı, Başbakan, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı, Çevre Bakanı, Şehircilik Bakanı ve Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanı’na iletilmişti.

- Karaburun Yarımadası'nda RES adı verilen rüzgar enerjisi santrallerine karşı çıkanların imzaladıkları dilekçeler, Cumhurbaşkanı, Başbakan, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı, Çevre Bakanı, Şehircilik Bakanı ve Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanı’na iletilmişti.

"Bu kapsamda alınan kararlara saygılı olunması gerekirken Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Yarımada da RES’lerin kurulmasında ısrarcı olmaktadır" diyen Karaburun Kent Konseyi Başkanı İpar Buğra; “Karaburun Kent Konseyi’nce hazırlanan ve Karaburun Belediye Meclisinin kararıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilen raporu dikkate alan bu Bakanlığa bağlı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü kendi Karaburun Yarımadası Özel Çevre Koruma Bölgesi İnceleme ve İlan Gerekçe Raporu'nu hazırlayıp ilgili Bakanlık ve kurumların dikkatine sunmuştu. Bu raporda Yarımada "Ekosistem ile biyolojik çeşitliliğin korunmasını ekonomik kalkınma ve kültürel değerlerin devamlılığıyla ve gelecek nesillere aktarılabilmesi açısından mutlaka Özel Çevre Koruma Alanı olarak ilan edilmesi gereken ulusal ve uluslararası açıdan önemli bir yarımada” olarak tanımlanmıştır. Bu tanımlamaya ve ilgili diğer bakanlık ve kurumların olumlu görüşüne rağmen aynı Bakanlar Kurulunun bir başka Bakanlığının, Yarımada’yı sadece RES bölgesi olarak gören Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın muhalefetinde ısrarcı olması Yarımada halkını tedirgin ediyor." dedi.

İpar Buğra, şunları söyledi:

"Yenilenebilir ve temiz enerji üreten RES’ler değildir; sorun RES’lerin, yerel aktörleri yok sayarak, Yarımada’da doğal ve toplumsal-kültürel değerleri/yaşamı tahrip ve yok etmeyecek sayıda ve yerlerde uygun şekilde kurulmasıdır. Change.org’da 25.000 imzayla sonuçlandırdığımız imza kampanyasının da amacı buydu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na, ıslak imza ve change.org imza kampanyalarımızdaki taleplerimizi bir kez daha hatırlatıyor ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ÖÇKA raporuna verdiği karşı görüşü kaldırmaya davet ediyoruz.” dedi.

KARABURUN YARIMADASI İÇİN ÇOK GEÇ OLMASIN!

KARABURUN YARIMADASI İÇİN ÇOK GEÇ OLMASIN!

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.