Karacasulu meclis üyelerinin verdiği ders

Bazıları her şeyi para ile ölçer hale geldi. İnsan haricindeki maddelerin değerini tespitte kullandığımız para, artık insanları da ölçmek için kullanılır oldu.

Zengin adam veya zengin adamın gelini-kızı diye ifade eder hale geldik insanları. O zengin dediğimiz insanlar, bunu hep kullandı. “Zenginim veya zengin ailenin oğluyum, damadıyım geliniyim. Paraya pula ihtiyacım mı var” diyen, daha da ileri giderek “kaç paralık adam,” “paran kadar konuş” diye karşısındakileri küçümseyen “sonradan görme,” paranın küstahlaştırdığı insanlara şahit olduk.  

Güzel bir atasözümüz var, “Kedi her zaman ciğer yemez” diye… Bu söz; “İnsanlar bir kere istedikleri oldu diye, bu durum her zaman en iyi şartlarda yaşayacağı veya her istediğini elde edebileceği anlamına gelmez. Ara ara yakalanan fırsatlar her daim ele geçmez” anlamına geliyor.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu aklıma geldi bunları yazarken. Çerçioğlu 3 dönem başkan seçildi ama partisi belediye meclisinde çoğunluğu sağlayamadı. Ne zaman sıkışsa birileri koştu imdadına. 2009-2014 arası MHP’li meclis üyeleri koştu mesela. Seçimlere 3 ay kala muhalefet yapmaya kalktılar ama halk yemedi.

2014 yılının ilk meclis toplantısında yine sıkıştı. Bu defa Karpuzlu Belediye Başkanı MHP’li Tuğrul Ozan ve bir meclis üyesi toplantıya katılmayarak, otoparkta misafir edilen (!) Yenipazar Belediye Başkanı AK Partili Zafer Savcı boş oy kullanarak destek çıktı, CHP’li Özlem Çerçioğlu’na… Bu isimlere sonraları AK Partili Kadir Mutlu ve Malik Ercan da eklenince “sorun” tamamen ortadan kalktı.

“Kıyakçılığın sonu ayakçılıktır!” diye bir deyim var ama bu defa öyle olmadı. Eski AK Partili Kadir Mutlu Nazilli Belediye Başkanı İYİ Partili Kürşat Engin Özcan’ın; eski AK Partili Malik Ercan Yenipazar Belediye Başkanı CHP’li Yüsran Erden’in yardımcısı yapıldı, Özlem Çerçioğlu kontenjanından. Bu paylaşımdan MHP’li Tuğrul Ozan’a da, CHP Karpuzlu ilçe başkanlığı düştü.

Türk siyasetinin en renkli insanlarından biriydi, Osman Bölükbaşı. O hep ‘‘muhalif’’ olarak yaşadı ve aynı kimlikle aramızdan ayrıldı. Ömrü boyunca eğilip bükülmedi, hep eleştirdi. 

Muhalefette başka, iktidar da başka kimliğe bürünen siyasetçiler için söz söyledi.

“Bir siyasi parti, muhalefetteyken nişanlı bir kıza benzer. Dili tatlı olur. Uyandırdığı ümitler insanı hayali bir saadet âleminde bir beşik gibi sallar.”

Uyandırdığı ümitlerle belediye başkanı seçilen Özlem Çerçioğlu, 28 ay sonra hatırladığı Karacasu’ya giderek “gizli bir toplantı” gerçekleştirdi. Toplantının konusu, istifa eden başkanın yerine seçilecek yeni belediye başkanı seçimleriydi. Bugüne kadar parayla- pulla, makamla-mevkiiyle bazı şeyleri halleden Özlem Çerçioğlu, “O meclis üyesini bana bırakın. Onu ben ayarlayacağım” diyerek satılık meclis üyesi aradı.

Özlem Çerçioğlu Büyükşehir Meclisinde yaptıklarını Karacasu’da tekrarlamak istiyordu. Cumhur İttifakı da boş durmadı tabii… AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen ittifak ruhuna uygun hareket etti. MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, mitili Karacasu’ya attı. Sonuçta Özlem Çerçioğlu, Karacasu’da satılık meclis üyesi bulamadı. Ve… Karacasulu meclis üyeleri MHP’li Mehmet Erikmen’i başkan seçerek, her şeyi parayla halledeceğini sananlara büyük bir ders verdi. 

***

Kurban Bayramının sevgi, saygı, yardımlaşma ve dayanışmanın ön plana çıkacağı güzel günlere vesile olmasını diler, okurlarımın bayramını kutlarım.

YAZARIMIZ CEVDET ŞAHİNOĞLU'NUN "KARACASU'DA ÇİRKİN PAZARLIK" BAŞLIKLI YAZISINI OLUMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum