Karacasulu üreticiler yardım bekliyor

Karacasulu üreticiler yardım bekliyor

Aydın’ın Karacasu ilçesine bağlı çok sayıda mahallede 500’e yakın üreticinin mahsulleri zarar görürken üreticiler devlete yardım çağrısında bulundu.Karacasu ilçesinde hafta başında etkili olan sel ve...

Aydın’ın Karacasu ilçesine bağlı çok sayıda mahallede 500’e yakın üreticinin mahsulleri zarar görürken üreticiler devlete yardım çağrısında bulundu.

Karacasu ilçesinde hafta başında etkili olan sel ve dolu yağışı üreticilerin başta tütün olmak üzere zeytin, incir, elma, biber gibi ürünlerine zarar verdi. Kiraladığı 30 dekarlık arazide borçlanarak diktiği tütünlerin tamamı doludan etkilenen Sezai Yıldızçoban, bütün emeklerinin heba olduğunu ifade edip devletin bir çözüm bulmasını beklediklerini söyledi. Pazartesi günü akşam saatlerinde yağmur ve dolu yağışı ilçenin özellikle doğu ve güney mahallelerinde büyük zararlara neden oldu. Hemen her köyden ürünlerde yüzde 90’lara varan zarar oluştuğu haberi gelirken ilçe tarihinde bu şiddette ilk defa görülen zararlar üreticiyi bayram öncesi perişan etti. Üreticiler devlette yardım çağrısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.