Karakaya MHP’nin Neden ‘Evet’ Dediğini Aydın’da Açıkladı

Karakaya MHP’nin Neden ‘Evet’ Dediğini Aydın’da Açıkladı

Anayasa değişikliği referandumunda ‘Evet’ kampanyası yürütecek olan MHP, çalışmalara kendi teşkilatlarından başladı. Bu kapsamda Aydın’da bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, MHP’nin neden ‘Evet’ dediğine dair bilgiler verdi.

16 Nisan’da yapılacak Anayasa değişikliği referandumuna ilişkin sahada ‘Evet’ kampanyası yürütecek olan MHP çalışmalara kendi teşkilatlarından başladı. Genel başkan Devlet Bahçeli’nin talimatıyla teşkilat içi bilgilendirme toplantısına katılmak üzere Aydın’a gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, “MHP sahada ‘Evet’ kampanyasını yürütecek. Öncelikle kendi teşkilatlarından başlayacak ve süreç içinde vatandaşa, kamuoyuna açılarak çalışmalarını devam ettirecek” dedi.

Anayasa değişikliği referandumda MHP’nin neden ‘Evet’ dediğinin açıklanmak üzere Aydın’a bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya basın toplantısı düzenledi. Anemon otelde yapılan basın toplantısına Karakaya’nın yanı sıra MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu, MYK üyeleri Yaşar Yıldırım ve Kadir Şekerci, İl Başkanı Burak Pehlivan, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın katıldı.

Karakaya, partisinin yeni anayasa teklifinin referanduma götürülmesinde katkı verdiğini anımsatarak, şöyle konuştu: 

“Referanduma konu anayasa değişiklikleri, akıl almaz bir biçimde bağlamından koparılmakta; kamuoyuna yanlış ve çarpıtılarak sunulmaktadır. Bu süreçte, özellikle partimiz ve Sayın Genel başkanımız malum çevrelerce haksız ve acımasız bir biçimde eleştirilmiş; hatta iftiralara varan seviyesizliklere konu edilmeye çalışılmıştır.

MHP’NİN HASSASİYETLERİ DİKKATE ALINDI

Yapılmakta olan anayasa değişikliğinin hiçbir maddesinde ve yerinde rejim değişikliği yoktur. Bilakis, anayasa değişikliği hazırlıkları MHP’nin hassasiyetleri gözetilerek yapılmıştır. Yapılmakta olan değişiklik hükümet etme sistemi ile ilgilidir. Bu Meclis Hükümet Sistemi’nden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçiştir. Bunu bir rejim değişikliği yapılıyor şeklinde sunmak bilgisizlik değilse; çarpıtmadır.”

MHP DÜN KARŞI ÇIKTIĞINI BÜGÜN DESTEKLEMEİYOR

MHP’nin dün çözüm süreci altında yapılmaya çalışılan başkanlık sistemi içeren bir anayasa değişikliğine sonuna kadar karşı çıktığını savunan Karakaya, “MHP dün olduğu gibi bugün de o değişikliğe karşıdır. Bizim bu konulardaki görüş ve düşüncelerimiz dün ne ise bugün de odur; zerre değişmemiştir. Bugün desteklediğimiz anayasa değişikliğinin altı da üstü de üniter yapıya dayanan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’dir. ‘Dün karşı çıktığını bugün destekliyor’ demek; ya MHP’yi tanımamaktır ya da ne dediğini bilmemektir” diye konuştu.

NEDEN EVET

Anayasa değişikliğine; Devlet, millet, Cumhuriyet ve Türklüğün bekası için ‘Evet’ dediklerini kaydeden Karakaya, “Evet derken, devlet ve millet varlığının muhafazasını hedefliyoruz. Evet derken, Türkiye’nin kendine gelmesini, milli ve ortak değerlerin tahkim edilmesini, anayasanın tam hâkimiyetini hedefliyoruz. Evet derken, ay yıldızlı al bayrak yere düşmesin, ezanlar susmasın, şehitler ölmesin, vatan bölünmesin diyoruz” diyerek MHP’nin neden ‘Evet’ dediğini açıkladı.

“MHP ‘HAYIR’ DESEYDİ PARTİ İÇİ MUHALEFET ‘EVET’ DERDİ”

Aydın 24 Haber Genel Yayın Yönetmeni Servet Töz’ün sorularını yanıtlayan Karakaya, MHP tabanının ‘Evet’ için ikna olmadığı yönündeki görüşlere katılmadığını, anayasa değişikliğine geçmişte MHP genel başkanlığına aday olanların ‘Hayır’ dediğini belirterek, “MHP ‘Hayır’ deseydi onlar ‘Evet’ derdi” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde muhalefet partisi liderlerinin cumhurbaşkanlığına aday olması durumunda milletvekili seçilemeyeceğini ve bunun bir sorun olup olmayacağı konusunda da, genel başkanların milletvekili olmamasının herhangi bir sorun teşkil etmeyeceğini söyledi.

013-010.jpg015-011.jpg003-005.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.