Karavancılar Bayramı Didimde Geçirdi

Karavancılar Bayramı Didim'de Geçirdi

Türkiye Kamp Karavan Federasyonu ve Federasyona bağlı kamp karavan derneklerinin oluşturduğu kalabalık bir karavancı kafilesi bayram tatillerini Didim Belediyesi’nin işletme hakkını aldığı Orman Kampı’nda geçirdi.

- Türkiye Kamp Karavan Federasyonu ve Federasyona bağlı kamp karavan derneklerinin oluşturduğu kalabalık bir karavancı kafilesi bayram tatillerini Didim Belediyesi’nin işletme hakkını aldığı Orman Kampı’nda geçirdi.

Didim Belediyesi tarafından bu yıl yapılan ihale sonucunda kiralanan ve 126 hektar arazi üzerine kurulmuş bulunan orman kampı bir ilki yaşayarak karavancıları ağırladı. İzmir Kamp Karavan Derneği’nin öncülük ettiği geziye Türkiye Kamp Karavan Federasyonu başkanları ile İstanbul, Ankara, Bursa, Eskişehirli karavancıların katılımı ile kalabalık bir topluluk oluşturdu. Didim Belediyesi’nin yeni düzenlemesinde Tavşanburnu Orman kampı; Karavanlara, çadırlara ve günübirlik ziyaretçilere ayrılan üç temel bölümden oluştu.

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay kampı ziyaret edip, karavancılara hoş geldin diyerek, kampın iyileştirilmesi yönündeki önerilerini dinledi. Özellikle kampın geleceği ile ilgili ileriye dönük önerilerin sorgulandığı ortak fikir-alışverişinde öne çıkan konu, yabancı ülke karavancılarının Didim’e yönlendirilmesiydi. Karavancılar, bu projenin zamana ihtiyaç duyduğunu ve özellikle de kampçılık standartlarının Avrupa düzeyine çıkartılmasının şart olduğunu belirttiler.

KAMP BÜYÜK BİR POTANSİYEL TAŞIYOR

Didim Belediye başkanı A. Deniz Atabay karavancıların önerilerini büyük bir dikkatle dinledi ve gelecekten oldukça umutlu olduğunu ve gerekli önlemlerin gecikmeden alınacağını ve Didim Belediyesi Tavşanburnu Orman Kampı’nın yurt içinde bir merkez, Avrupa’da ise, bir yıldız olma potansiyeli taşıdığını belirtti ve bu hedefe varmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Karavancılara yapılan baklava ikramı ile ziyarete sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.