Karın Germe Estetiğinde Yüzde 100 Tatmin Edici Sonuç

Karın Germe Estetiğinde Yüzde 100 Tatmin Edici Sonuç

Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Nazmi Bayçın, karın germe ameliyatı sırasında deride bir germe işlemi uygulandığı ve çatlakların olduğu deri parçası kesilip çıkarıldığı için yüzde 100 tatmin edici bir...

Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Nazmi Bayçın, karın germe ameliyatı sırasında deride bir germe işlemi uygulandığı ve çatlakların olduğu deri parçası kesilip çıkarıldığı için yüzde 100 tatmin edici bir sonuç elde edilebildiğini söyledi.

Opr. Dr. Nazmi Bayçın, karın germe ameliyatı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Dr. Nazmi Bayçın karın germe ameliyatına neden ihtiyaç duyulduğu ile ilgili olarak, “Özellikle karın bölgesinde doğumun sonrasında oluşan ciltteki çatlaklar, karın duvarını meydana getiren kaslardaki gevşemeler ve bunun sonucunda meydana gelen sarkmalar, yağ birikimi ve şişkinlik gibi vücutta oluşan deformasyonlar kadınlarda önemli estetik sorunlara yol açmaktadır. Estetik açıdan oldukça kötü bir görünüm oluşturan bu durumdan karın germe ameliyatı (abdominoplasti) ile kurtulunabilir. Burada yapılan temel işlem orta ve alt karın bölgesinde yer alan fazla deri ve yağ dokusunun oradan çıkarılarak, karın duvarında yer alan kasların tekrar eski gerginliğini ve sıkılığını sağlamaktır. Karın germe ameliyatı sırasında göbek deliğinden alt bölümde yer alan karın bölgedeki sarkma, çatlama, buruşma, gevşeme ve diğer deformasyonlar giderilirken göbek deliğinin üst bölgesinde yer alan bölgedeki gevşemeler ve fazlalıklar düzeltilir. Göbek deliğinin üst bölümünde bulunan alt karın kısmında yer alan fazla yağlar ile karın kaslarının gevşemesi sonucu oluşmuş olan karın şişkinliği de ortadan kaldırılır” dedi.

KİMLER KARIN GERME AMELİYATI OLABİLİR?

Opr. Dr. Nazmi Bayçın kimlerin karın germe ameliyatı olabileceği ile ilgili olarak da detaylı bilgiler aktardı. Dr. Bayçın açıklamasında, “Karın germe ameliyatı için uygun adayları tanımlarken genel sağlık durumu iyi olan, karın bölgesindeki yağ ve şişkinlikler yapılan diyet ve egzersizlere rağmen erimeyen ya da karın bölgesinde buruşukluk ve gevşeklik şikayetleri olan insanlar bu ameliyatı olabilirler. Bu alanda ameliyat ihtiyacı duyan insanların büyük bölümünü doğum yapmış kadınlar oluşturmaktadır. Tabii bununla birlikte aşırı kilo alıp verme neticesinde karınlarında sarkma olan kadınlar ile kısa sürede yüksek miktarda kilo veren ve bu nedenle göbeği sarkan erkekler de karın germe ameliyatı olmaktadırlar. Çok çocuk doğurduktan sonra karın bölgelerindeki deri çatlamış, karın kasları egzersizle düzeltilemeyecek kadar gevşemiş olan kadınlar bu ameliyat ile yüz güldüren sonuçlar elde etmektedirler. Daha yaşlı olan hastalarda ise cilt elastikiyetinin azalması ve yağlanmanın oluştuğu durumlarda çok olumlu sonuçlar ortaya çıkmaktadır. Karın derisinde oluşan çatlakların çözümü maalesef ameliyat dışında mümkün değildir. Her ne kadar çeşitli yöntemler önerilse de bu ürün ve teknikler olumlu sonuçlar ortaya çıkaramamaktadır. Karın germe ameliyatı sırasında deride bir germe işlemi uygulandığı ve çatlakların olduğu deri parçası kesilip çıkarıldığı için yüzde 100 tatmin edici bir sonuç elde edilebilmektedir. Obez yani aşırı kilolu hastalar açısından ise karın germe ameliyatı bir kilo verme yöntemi olarak görülmemelidir. Uygulanacak bir obezite tedavisinin ardından kilo verme sonucu ortaya çıkan gevşeklik ve sarkmaları ortadan kaldırmak için karın germe ameliyatı uygulanmalıdır. Bu sayede hem sonuçlar daha başarılı hem de ameliyat çok daha az riskli olacaktır. Kısaca abu ameliyat için uygun adayları özetleyecek olursak genel sağlık durumu iyi olan, kilo fazlalığı olmayan, bir yaşından küçük bir çocuğu olmayan, ileride hamile kalmayacak, sigara içmeyen, karın bölgesinden daha önce ameliyat olmamış ve ameliyat sonrasında oluşacak izleri kabullenecek beklentileri makul düzeyde olan insanlar olarak sıralayabiliriz” diye konuştu.

İYİLEŞME SÜRECİ

Karın germe ameliyatı sonrasındaki iyileşme süreci ile ilgili olarak ise Opr. Dr. Nazmi Bayçın şu bilgileri verdi:

“Bu ameliyat tam karın germe ve mini karın germe olarak iki türde yapılmaktadır. Tam karın germe ameliyatı genel anestezi altında bir hastane ortamında 3-4 saat arasında bir sürede gerçekleştirilmektedir. Ameliyat sonrasında başka birinin yardımı ile yürüyebilirsiniz. 1 gün sonra ise hiç yardım almadan ancak yavaş hareketlerle yürünebilir. Ameliyat sonrasında oluşacak ağrılar verilecek ağrı kesiciler ile önlenecektir. Bu nedenle bu konuda kaygı duymaya gerek yoktur. 2-3 gün sonra artık banyo yapabilirsiniz. Ameliyattan sonraki birkaç gün içinde artık kendi işinizi kendiniz yapabilecek düzeyde iyileşirsiniz. Ameliyat sonrasındaki ilk hafta içinde ıkınma, öksürme, ağır kaldırma gibi karın bölgenize yük bindirecek olan hareketlerden uzak kalmanızı öneriyoruz. Ameliyat sonrasındaki 4-5 günün ardından uçak yolculuğu yapabilecek düzeye gelirsiniz. Kendinizi iyi hissettiğiniz takdirde, 7-10 günlük istirahatın ardından ağır işlerde çalışmamak kaydıyla işinize dönebilirsiniz. Operasyonun 3-4 hafta sonrasında ise yavaş yavaş spor ve egzersizlere başlayabilirsiniz. Mini karın germe ameliyatı ise daha küçük bir bölgeyi kapsadığı için 1-1,5 saat arasında bir sürede yapılmaktadır. İyileşme dönemindeki ağrı seviyesi ve iyileşme süreci de oldukça düşüktür. 3-4 gün sonrasında ofis ortamında çalışmaya başlayabilirsiniz. 10-15 içinde ise havuza girebilirsiniz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.