Kariyer Ve Gelecek Planlama Paneli

Kariyer Ve Gelecek Planlama Paneli

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Gediz Meslek Yüksekokulu’nda ’Kariyer ve Gelecek Planlama’ konulu panel düzenlendi.Gediz Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda Kariyer ve Gelecek Planlama Haftası kapsa...

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Gediz Meslek Yüksekokulu’nda ’Kariyer ve Gelecek Planlama’ konulu panel düzenlendi.

Gediz Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda Kariyer ve Gelecek Planlama Haftası kapsamında Öğretim Görevlisi Mehmet Mutlu tarafından düzenlenen panele Bankacılık ve Sigortacılık, Lojistik ve İşletme Yönetimi bölümleri öğrencileri katıldı.

Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Abdullah Akbulut, Kütahya Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Ömer Zafer Güven ve DPÜMED Yönetim Kurulu Başkanı Öğr. Gör. Murat Enes Kurt’un konuşmacı olarak katıldığı panelde, Kariyer ve Gelecek Planlama balığı altında öğrencilere gelecekleri hakkında neler yapmaları gerektiği konularında ayrıntılı bilgiler verildi.

İlk konuşmacı Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Abdullah Akbulut, “Kariyer planlamada dikkat etmeniz gereken ilk şey gerçekten ne yapmak istediğinize karar vermektir. Karar verdikten sonra yapmanız gereken işlemler sandığınızdan çok daha kolay olacaktır. Ne istediğinize karar vermenin yolu kendinizi tanımaktan geçer. Kim olduğunuzu, neleri yapmaktan zevk aldığınızı, bilgi ve becerilerinizi, başarılı olduğunuz alanları bilmelisiniz. Kendi kendinize yapacağınız değerlendirmelerin yanı sıra, çevrenizde size yakın olan insanlar da bu konuda size çok yardımcı olacaklardır” dedi.

Kütahya Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Ömer Zafer Güven ise, konuşmasında, “Yapmanız gereken ilk şey, oturup geleceğiniz ile ilgili bir kariyer planı yapmaktır. Kariyer planı kariyerinizde ulaşmak istediğiniz hedefe ulaşmanızı kolaylaştıracak bir haritadır” ifadelerini kullandı.

Son konuşmacı DPÜMED Yönetim Kurulu Başkanı Öğretim Gör.evlisi Murat Enes Kurt da, girişimci bir ruha sahip olmanın gelecekte insanlara ne kadar fayda sağladığını, ticari anlamda ülke olarak pes etmeyen, çok çalışan, hedefleri olan bir nesle ihtiyaç olduğunu dile getirdi ve katılımcılarında söylediklerini gerçekleştirecek potansiyeli gözlemlediğini söyledi.

Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Abdullah Akbulut, Kütahya Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Ömer Zafer Güven ve DPÜMED Yönetim Kurulu Başkanı Öğr. Gör. Murat Enes Kurt’a okulun talebine gösterdiği olumlu yaklaşım ve gerçekleştirdikleri sunum için Öğretim Görevlisi Mehmet Mutlu tarafından teşekkür belgesi takdim edildi. (MA-EFE)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.