Karşıyaka Belediyesi 2014 Basın Özgürlüğü Ödülü Soner Yalçın’a

Karşıyaka Belediyesi 2014 Basın Özgürlüğü Ödülü Soner Yalçın’a

Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından bu yıl üçüncü kez verilen Basın Özgürlüğü Ödülü’nün sahibi Gazeteci-Yazar Soner Yalçın oldu. Uzun yıllar cezaevinde kaldıktan sonra yakın zamanda özgürlüğüne kavuşan Yalçın, ödülünü Karşıyaka B

- Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından bu yıl üçüncü kez verilen Basın Özgürlüğü Ödülü’nün sahibi Gazeteci-Yazar Soner Yalçın oldu. Uzun yıllar cezaevinde kaldıktan sonra yakın zamanda özgürlüğüne kavuşan Yalçın, ödülünü Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel ve usta Gazeteci Uğur Dündar’ın elinden aldı. Başkan Akpınar “Siz, Uğur Mumcu’yu öldürebilirsiniz, Soner Yalçın’ı hapse atabilirsiniz ama düşünceleri hapsedemezsiniz” dedi.

GÜVERCİN VE HASAN TAHSİN HEYKELLERİ HEDİYE EDİLDİ

Karşıyaka Nikah Sarayı’nda gerçekleştirilen ödül törenine Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, usta Gazeteci Uğur Dündar ve yaklaşık iki bin Karşıyakalı katıldı. Tören öncesinde canlı heykel ve müzik gösterisi yapıldı. Salonu dolduran vatandaşlar, ödülün sahibi Soner Yalçın ve diğer katılımcılara büyük ilgi gösterdi. Yalçın’a, ağzında kalem bulunan güvercin ve Gazeteci Hasan Tahsin heykelleri hediye edildi. Yapılan konuşmalarda; basın ve ifade özgürlüğünün her geçen gün kısıtlandığı ve gazetecilik mesleğinin zor günler geçirdiği ifade edildi.

DÜŞÜNCELERİ HAPSEDEMEZSİNİZ

Basın özgürlüğünü korumak ve geliştirmek için ellerinden gelen her türlü desteği verdiklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Kurtuluş Savaşımız sırasında ilk kurşunu bir gazetecinin atması son derece önemlidir. Türkiye bu anlamda önemli bir süreçten geçiyor. Ne yazık ki basın emekçileri, 12 Eylül’de bile karşılaşılmayan baskı ve zulmü yaşıyor. Şu çok iyi bilinmeli ki; 1923’ün kuruluş felsefesini anlamayanlar, 2023 vizyonunu da göremeyeceklerdir. Siz, Uğur Mumcu’yu öldürebilirsiniz, Soner Yalçın’ı hapse atabilirsiniz ama düşünceleri hapsedemezsiniz. Yalçın ve arkadaşları, hapisteyken de başları dikti ancak onlara bu acıyı yaşatanlar, çocuklarına utanç bırakacaklar” dedi.

“KARANLIĞI YIKACAĞIZ”

Basın Özgürlüğü Ödülü’ne layık görülmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Gazeteci Yazar Soner Yalçın ise “Aydınlığın önünde hiçbir karanlık duramaz. Biz bu karanlık saltanatı daha önce de yıktık. Bundan sonra da yıkacağız. Bunun için mücadele azmine ihtiyacımız var. İçimizdeki devrim aşkını hiçbir zaman söndürmemeliyiz. Önceliğimiz her zaman, görünmez devlete karşı mücadele etmek olacaktır” diye konuştu.

“DÜNYANIN EN GÜZEL ÖRGÜTÜYÜZ”

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel “Atatürk’ün bizlere emanet ettiği topraklar üzerinde, dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz. Bizi kavgaya sokmaya çalışanlara inat, cumhuriyet değerlerine sahip çıkacağız. Bizler, örgütsüz olduğumuz için arkadaşlarımızı zindanlara attılar ancak bilmeden öyle bir iyilik yaptılar ki, şu anda dünyanın en büyük ve en güzel örgütüyüz” dedi. Usta Gazeteci Uğur Dündar ise “Aslında olmayan bir özgürlüğü kutluyoruz. Gazetecilik yaptıkları için zindanlara atılan arkadaşlarımız oldu. Hepsi de dimdik ayakta kaldı. Hayatları çalındı, bedel ödediler. Verilen bu ödül, bu anlamda da büyük önem taşımaktadır” ifadelerini kullandı.

KARŞIYAKA BELEDİYESİ 2014 BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ ÖDÜLÜ SONER YALÇIN’A

KARŞIYAKA BELEDİYESİ 2014 BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ ÖDÜLÜ SONER YALÇIN’A

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.