Karşıyaka Filmi Geliyor

Karşıyaka Filmi Geliyor

Sinema ve fotoğrafa gönül veren Karşıyakalılar için iki ayrı atölye kuran Karşıyaka Belediyesi, ücretsiz kurslar verecek. Eğitim alan kursiyerler, eserlerini sergileyecek ve Karşıyaka ile ilgili kısa film çalışmasına imza atacak.

- Sinema ve fotoğrafa gönül veren Karşıyakalılar için iki ayrı atölye kuran Karşıyaka Belediyesi, ücretsiz kurslar verecek. Eğitim alan kursiyerler, eserlerini sergileyecek ve Karşıyaka ile ilgili kısa film çalışmasına imza atacak.

Sinema ve fotoğrafa gönül veren Karşıyakalılar için iki ayrı atölye kuran Karşıyaka Belediyesi, onlarca sanatçı adayına ilham kaynağı oldu. Ücretsiz kurslarda, uzman akademisyenlerden ders alacak olan kursiyerler, eğitim sonunda eserlerini sergileme fırsatı bulacak. Sinema Atölyesi kursiyerleri de ‘Karşıyaka’ filmi çekerek, kentin tarihi, kültürel ve sosyal güzelliklerini ölümsüzleştirecek.

KISA FİLM UYGULAMASI

Ege Üniversitesi Radyo ve Televizyon Bölümü Araştırma Görevlisi Ulaş Işıklar yönetimindeki Sinema Atölyesi, 12 hafta sürecek. Atölye süresince kursiyerlere film çekimi ve analizlerine yönelik eğitim verilecek. Ayrıca, yurt içinden çeşitli sinemacılar da atölyeye davet edilecek. Böylece katılımcılar, ünlü sinema sanatçıları ile buluşturulmuş olacak. Atölye sonunda, Karşıyaka ile ilgili kısa film çalışmasına imza atılacak. Çekimine karar verilen senaryoların geliştirilmesi ile pratik kısa film uygulaması yapılacak ve filmler için gala gösterimi de gerçekleştirilecek.

ÇEKİM GEZİSİ

Fotoğraf merakını profesyonel boyuta taşımak isteyenler için kurulan Fotoğraf Atölyesi, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Alahattin Kanlıoğlu tarafından yönetilecek. Çarşı Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek derslerde katılımcılara altı hafta boyunca fotoğraf makinaları, fotoğrafın temel değişkenleri, ışık ve kompozisyon gibi temel fotoğrafçılık konularında eğitim verilecek. Teorik eğitim pratiğe dönüşmesi için de ilçenin farklı noktalarına çekim gezisi düzenlenecek.

“SANATA DEĞER VERİYORUZ”

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Karşıyaka’yı kültür ve sanatın başkenti yapma hedefimize yönelik çalışmalar yapıyoruz. Her sanat dalına da ayrı önem veriyoruz. Farklı branşları halkımıza yakından tanıtacak ve sevdirecek projeler üretmeye, ücretsiz kurslar açmaya devam edeceğiz” dedi.

KARŞIYAKA FİLMİ GELİYOR

KARŞIYAKA FİLMİ GELİYOR

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.