Karşıyakadan Örnek Proje: Her Apartman İle Bir Öğrenci

Karşıyaka'dan Örnek Proje: "Her Apartman İle Bir Öğrenci"

Karşıyaka Belediyesi eğitim alanında tüm Türkiye’ye örnek olacak bir projeye imza attı. Karşıyaka Belediyesi’nin geliştirdiği projeye göre ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitimlerini sürdürdükleri 10 ay boyunca 300’er lira burs verilecek. Burslar, Karşıyaka’d

- Karşıyaka Belediyesi eğitim alanında tüm Türkiye’ye örnek olacak bir projeye imza attı. Karşıyaka Belediyesi’nin geliştirdiği projeye göre ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitimlerini sürdürdükleri 10 ay boyunca 300’er lira burs verilecek. Burslar, Karşıyaka’da bulunan apartman sakinleri tarafından karşılanacak.

Karşıyaka Belediyesi, eğitim alanında tüm ülkeye örnek teşkil edecek bir proje geliştirdi. “Karşıyaka’nın Filizleri – Her Apartman ile Bir Öğrenci Okutuyoruz” isimli projeye göre, ihtiyaç sahibi öğrencilere 10 aylık eğitim süreleri boyunca 300’er TL burs verilecek. Çalışmanın ilk aşamasında 513 öğrencinin, Karşıyaka’daki apartman sakinleri tarafından ihtiyaçlarının giderilmesi için ilk çalışma başlatıldı.

Projenin tanıtımı için düzenlenen tanıtım toplantısına Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, basın-yayın kuruluşları temsilcileri ile yardım yapan apartman sakinleri ve yardım alan öğrenciler de katıldı.

“400 BİN KİŞİLİK BİR AİLEYİZ”

Belediyecilikte halkın katılımını her zaman önemsediklerini ifade eden Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Katılımcı belediyecilik anlayışı ile çalışıyoruz. Belediyenin dinamik yapısını halkın fikirleri ile bağdaştırdık. Karşıyaka’da halkla bütünleşmemiz sonucunda çıkan örnek projenin Türkiye’ye yayılmasını istiyoruz. Biz her zaman eğitime destek veren belediye olacağız. Ekonomik koşullar nedeniyle okuyamayan çocukların, zorlanan ailelerin yanında yer alacağız. Biz ‘400 bin kişilik bir aileyiz’ diyoruz.” diye konuştu.

İLK ETAPTA 513 ÖĞRENCİ

Projenin nasıl ortaya çıktığını da anlatan Başkan Akpınar, “Belediyemizin dersanesi KARGEM’de ciddi sayıda üniversiteye giden öğrencilerimiz oldu. Ekonomik durumları iyi olmayanlar da vardı. Çocuklarımızın tek isteği, üniversite yaşamlarını gittikleri yerde devam ettirmekti. Belediyeler, üniversite öğrencilere yardım yapamıyor. Yasal olarak bu mümkün değil. Karşıyaka’da vatandaşlarımız da ciddi sayıda çocuk okutmak istiyor. Biz bu konuda çalışma yaptık. Pilot bölgede yaptığımız çalışmada 154 apartman yöneticisi ile buluştuk. Apartman yöneticilerimiz bu projeye sahip çıktı. Şimdiye kadar 513 öğrenciye üniversite bursu veriyoruz. Burada Karşıyaka halkının duyarlılığı ön plana çıktı. Türkiye’de bir ilk oluyor ve apartman yönetimleri öğrenci okutuyor.” dedi.

“SADECE BURS DEĞİL”

Öğrencilere sadece burs konusunda yardımcı olmayacaklarının da altını çizen Akpınar, konuşmasına şöyle devam etti; “Sadece burs değil tüm ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışıyoruz. Staj, iş, yurt dışı eğitim gibi konularda da destek görecekler. Biz de bunu Karşıyakalılar olarak övünerek bahsedeceğiz. Bu birlikte yönetim anlayışının getirdiği bir projedir. Mavişehir-Ataşehir ve Yalı Bölgesi’nde başlayan çalışmalar diğer alanlarda devam edecek. Öncelikle Karşıyaka’da üniversite kazanmış çocuklarımıza bunu sağlayacağız. İzmir’de biz Türkiye’deki çocukları okutma kararındayız. Her apartmanın girişine bir tabela asıp ‘Bu apartmanın bir öğrencisi var’ diyeceğiz. Her apartmanın filizleri yeşerecek.”

KILIÇDAROĞLU DA KATILDI

Toplantıda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da mesajı yayınlandı. Görüntülü mesajında İzmir’i çok sevdiğini anlatan Kılıçdaroğlu, “İzmir aydınlık, ilklerin, fuarların, üniversitelerin, bilimin kenti. Türkiye’nin Batı’ya açılan penceresi. Düşmana ilk kurşunun atıldığı kent İzmir. İzmir, yeni projeye imza atacak. Öğrencilerimize burs verecekler. ‘Yoksul ve dar gelirli öğrencilerin çocukları okusun, kimseye avuç açmasın’ diye proje geliştirildi. Biz CHP’ye dev çınarlara benzetiriz. Yeni çınarları sizlerle birlikte büyütecek. Sevgili İzmirliler unutmayın sizi çok seviyorum.” şeklinde konuştu.

“BURSLARI CHP KALDIRTTI”

Toplantıya katılan Gazeteci-Yazar Abbas Güçlü ise, CHP’nin Anayasa Mahkemesi’ne giderek, belediyelerin öğrencilere verilen bursları kaldırttığını hatırlatarak, “Belediyenin verdiği bursları CHP kaldırttı. Bu bir anlamda CHP’nin gel-gitlerini gösteriyor. Bu projenin CHP tarafından yapılması da ilginç” dedi.

KARŞIYAKA'DAN ÖRNEK PROJE:

KARŞIYAKA'DAN ÖRNEK PROJE:

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.