Karşıyaka’nın Parkları Çocuklara Emanet

Karşıyaka’nın Parkları Çocuklara Emanet

Karşıyaka Belediyesi, yenilenerek modernize edilecek oyun parklarındaki karar ve yetkiyi çocuklara bıraktı.

- Karşıyaka Belediyesi, yenilenerek modernize edilecek oyun parklarındaki karar ve yetkiyi çocuklara bıraktı.

Karşıyaka Belediyesi tarafından yenilenerek modernize edilecek oyun parklarındaki karar ve yetki Karşıyakalı çocuklarda olacak. Bu kapsamda, pilot olarak seçilen Bostanlı Gode Cengiz Parkı’nın oyun alanı, miniklerin hayallerine göre şekillenecek. Parka; yeni oyun grupları getirilecek, kauçuk zemin uygulanacak, bisiklet yolları yapılacak. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “İlçemizi, çocuklarımızla birlikte yöneteceğiz” dedi.

TEK TEK SÖZ ALDILAR

Bostanlı’da oturan çocuklarla Karşıyaka Belediyesi Meclis Salonu’nda buluşan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, miniklere tek tek söz vererek nasıl bir park hayal ettiklerini sordu. Özellikle renkli ve modern bir park istediklerini anlatan çocuklar alana bisiklet konulması ve bisiklet yolu yapılması talebinde bulundu. Tahta oyuncakların daha dayanıklı ve yeni oyuncaklar ile değiştirilmesi, kaydıraklar, tırmanma demirleri, miniklere özel basketbol potaları konulması, kum olan zeminin kauçuk ile değiştirilmesi, alanın engellilerin kullanımına uygun hale getirilmesi gibi isteklerini sıralayan çocuklar, hayvanlar için de özel bir alan yapılmasını istedi.

“BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ”

Katılımcı demokrasi anlayışı çerçevesinde, çocuklar da dahil tüm bireylerin kent yönetiminde söz sahibi olmasını hedeflediklerini anlatan Başkan Akpınar, “Onları dinledikçe inanılmaz güzel öneriler ve talepler alıyoruz. Yaşadıkları kentte kendilerinin de söz sahibi olması ve aidiyet duygusu hissetmelerini amaçlıyoruz. Önerileri yerine gelecek. En kısa zamanda bu önerileri değerlendirilerek düzenlenecek parkımızı birlikte hizmete açacağız. Bu kenti birlikte yöneteceğiz” diye konuştu.

KARŞIYAKA’NIN PARKLARI ÇOCUKLARA EMANET

KARŞIYAKA’NIN PARKLARI ÇOCUKLARA EMANET

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.