Kartallılar Mevlana’yı anma haftasında buluştu

Kartallılar Mevlana’yı anma haftasında buluştu

Kartal Belediyesi, Mevlana Celaleddin-i Rumi’yi 744’üncü ölüm yıl dönümünde düzenlediği etkinlikle andı.Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Aralık ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamı...

Kartal Belediyesi, Mevlana Celaleddin-i Rumi’yi 744’üncü ölüm yıl dönümünde düzenlediği etkinlikle andı.

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Aralık ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin 744’üncü ölüm yıl dönümü dolayısıyla bir anma programı organize etti. Kartal Belediyesi Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen anma etkinliğinde Türk Sanat ve Tasavvuf Musikisi alanlarında birçok başarılı konsere imza atan sanatçı Bahtiyar Çakmak, saz heyeti ve semazenler yer aldı. Anma etkinliğine Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Cengiz Türkmen ve çok sayıda Kartallı vatandaş katıldı.

Kartallılar, Şeb’i Arus coşkusunu, Kartal Belediyesi’nin Mevlana’yı Anma Haftası’ dolayısıyla düzenlediği konser ve semazen gösterileriyle yaşadı. Türk Sanat ve Tasavvuf Musikisi alanlarında ve birçok başarılı konsere imza atan sanatçı Bahtiyar Çakmak, “Hz. Mevlana’yı Anma Konseri”nde tasavvuf müziğinin en seçkin eserlerini Kartallılarla buluşturdu. Kartallılar, dünyayı düşünceleriyle etkilemiş, zamana ve mekâna hükmetmiş Hz. Mevlana’yı tasavvuf felsefesinin ögeleriyle andı. Konserde büyük düşünürün eserlerini Kartallılarla buluşturan Bahtiyar Çakmak, izleyicilerden yoğun alkış alırken semazenler de sundukları gösteriyle büyük beğeni kazandı.

Sanatçı Bahtiyar Çakmak, anma programında yaptığı konuşmada, “ Şeb-i Arus, ‘düğün gecesi’ demektir. Yaşamını ‘Hamdım, piştim, yandım’ sözleriyle özetleyen Mevlana, ‘Bizim mezarımız ariflerin gönüllerindedir.’ diyerek gönüllerdeki ölümsüzlüğe dikkat çekmiştir. Böyle güzel bir programı düzenleyerek siz değerli Kartallılarla bizleri buluşturan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kartallılar tarafından büyük beğeniyle izlenen konser ve semazen gösterisinin ardından Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Cengiz Türkmen, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz adına Bahtiyar Çakmak’a Kartal heykelciği takdim ederek böyle anlamlı bir günde Kartal halkına verdikleri konser ve sema gösterisi için teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.