Kaş kaldırma

Kaş kaldırma

Yaşlanmanın vücut üzerindeki etkisi kaçınılmazdır. Yaşla beraber cilt, elastikiyetini kaybetmeye başlar. Vücudun farklı bölgelerinde kırışıklıklar ve sarkmalar, özellikle de yüz bölgesinde görülebilir.

İlk yaşlanma belirtileri genellikle alında kendini gösterir. Kaşlar ve üst göz kapakları sarkması zamanla gözlemlenir ve estetik anlamda rahatsız edici bir seviyeye ulaşır. Yüz ifadelerini etkileyen kaş sarkması yorgunluk, sinirlilik veya gerginliğe de neden olabilir.

Kaş kaldırma operasyonu cerrahi olarak veya cerrahi prosedür olmadan yapılabilir. Cerrahi yöntemler arasında kaş askısı, klasik kaş kaldırma ve endoskopik kaş kaldırma varken; cerrahi olmayan yöntemler arasında da botoks ve ‌ultherapi uygulamaları kullanılmaktadır.

Botoks ile Kaş Kaldırma

Botoks uygulaması ve kaş kaldırma, yüze uygun kaş şeklinin oluşturulması için yapılır. Kaş pozisyonu, yüzü gerdirerek ya da şişirerek çok daha uyumlu hale getirilir; kişinin daha yumuşak, daha enerjik ve sağlıklı bir görünüme sahip olması sağlanır. Botoks ve kaş kaldırma işlemleri, altın yüz hesaplamaları yapan uzman plastik cerrahlar tarafından gerçekleştirilir.

İşlem, kaşların doğal hareketler gerçekleştirmesini engellemeyen ve kas kütlesini en aza indiren küçük dozlarda gerçekleştirilir. Ameliyat çok kısa sürede 2-10 dakika içinde tamamlanabilir çünkü cerrahi olmayan bir ameliyattır. Ameliyattan birkaç gün sonra botoks kaş kaldırma kullanımının etkisi daha da belirgin hale gelir. Operasyon yönteminin en önemli avantajlarından biri yara izinin oluşmamasıdır. Bu kişiden kişiye değişse de kaşların pozisyonunu korumak için botoks enjeksiyonunun 4-6 ayda bir yenilenmesi önerilir.

Ultherapy ile Kaş Kaldırma

Cildinizi yüksek yoğunluklu odaklanmış ultrason enerjisi ile sıkılaştırmanıza ve yenilemenize izin veren bir sistemin ortak adıdır. Çoğu lazer veya radyo frekans sistemi sadece cildi etkiler; cilt altındaki yüzün derin dokularını veya yapılarını etkilemezler. Ciltte etkisi ve sadece 1-2 mm derinliğe nüfuz edebilir. Sonuç olarak, bu tür uygulamaların etkileri sadece cilt ile sınırlıdır. Cilde iz bırakmadan 4,5 mm derinliğe ulaşılır. İşlem süresi ortalama 10 dakikadır. Lityum tedavisinin etkileri hemen görülür, ancak ortalama olarak 3 ay içerisinde istenen maksimum etkiye ulaşır.

Endoskopik Kaş Kaldırma

Kaş kaldırma işlemlerinde birçok farklı yöntem kullanılabilir, ancak günümüzde en yaygın ve en popüler yöntem, kesik ve iz bırakmadan endoskop adı verilen küçük ve ince kameraların kullanılmasıdır. Genel veya lazer tedavisi ile desteklenen lokal anestezi altında bir hastanede kolayca uygulanabilir. Endoskopik kaş ameliyatı kafa derisinin iç kısımlarında küçük deliklerle birkaç farklı noktada, neredeyse kanama olmadan ve iz bırakmadan yapılan bir işlemdir. Bu yöntem sayesinde izlerin oluşumu engellenmekte ve daha az şişlikle daha kısa bir iyileşme süresi sağlanmaktadır. Ameliyattan sonra, bir analjezik hap kullanmak yeterlidir. Dikişler ortalama 10 gün sonra alınır.

 

Kaynak: https://www.alpermeteugurlu.com/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.